این روزها دانش‌آموزان درگیر امتحانات دی ماه هستند و سخت تلاش می‌کنند تا نتیجه سه ماه تحصیل خود و تلاش معلمان را در جلسه امتحان به بهترین شکل ممکن نشان دهند. آنها در ایام امتحانات سعی می‌کنند مشکلات درسی خود را شناسایی و حل کنند و با آمادگی کامل در جلسه امتحان حاضر شوند. اگر دانش‌آموزان نکات مربوطه را به خوبی رعایت کنند، بدون شک به نتیجه مطلوب دست خواهند یافت. در راستای بررسی عوامل مؤثر بر کسب موفقیت دانش‌آموزان در ایام امتحانات دی ماه، گفت‌وگویی با مشاور تحصیلی مدارس شهرستان ملارد داشتیم:

عباس عبدالهی، مشاور تحصیلی ملارد، در رابطه با ایام امتحانات دی ماه گفت: «در ماه دی، دانش‌آموزان پس از گذراندن سه ماه اولیه تحصیل خود، در جلسات آزمون حاضر می‌شوند. این امتحانات فرصتی مناسب برای رفع اشکال و شناسایی نقاط ضعف درسی دانش‌آموزان است. همچنین، آنها پس از این امتحانات با تحصیل و تلاش در نیمه دوم سال تحصیلی برای امتحانات پایان ترم آماده می‌شوند. بنابراین، می‌توان گفت که امتحانات دی ماه مقدمه‌ای برای امتحانات خرداد ماه است و اگر دانش‌آموزان این ایام را با نتیجه مطلوب پشت سر بگذارند، بار سنگینی را برای آزمون‌های پایان ترم متحمل نخواهند شد.»

وی درباره عوامل مؤثر بر کسب موفقیت در امتحانات دی ماه توضیح داد: «برای انجام هر کاری تکنیک‌هایی وجود دارد که انجام آن را آسان‌تر می‌کند. برای امتحانات دی ماه نیز برخی عوامل و راه‌حل‌ها وجود دارد که دانش‌آموزان کوشا و تلاشگر با رعایت آنها می‌توانند به بهترین نتیجه برسند. اصلی‌ترین عواملی که موجب موفقیت دانش‌آموزان در آزمون‌های ترم اول می‌شوند، رعایت اصل مثلثی تلاش، تمرین و تکرار است. رعایت هر ضلع این مثلث دانش‌آموزان را چند قدم به موفقیت نزدیک‌تر می‌کند و انجام هر سه مورد، آنها را برای امتحانات خرداد ماه آماده می‌سازد.»

عبدالهی در تشریح اصل “تلاش” گفت: «تلاش اصلی‌ترین عامل در راه موفقیت در امتحانات دی ماه است. اگر دانش‌آموزان در ایام امتحانات برای خود اهدافی تعیین کنند، با این کار انگیزه ایجاد می‌کنند. پس از تعیین اهداف، آنها برای دستیابی به این اهداف انگیزه بیشتری خواهند داشت و طبیعتاً تلاش آنها چند برابر می‌شود. اگر فضای ذهنی دانش‌آموز از افکار منفی خالی شود و جای آن را انگیزه پر کند، آنها بی‌وقفه تلاش می‌کنند تا به نتیجه‌ای مطلوب و دلخواه برسند.»

این مشاور تحصیلی در ادامه درباره تأثیر “تمرین” در روند پیشرفت دانش‌آموزان در ایام امتحانات اظهار کرد: «اصل تمرین نیز یکی از مؤثرترین عواملی است که در کسب موفقیت به دانش‌آموزان کمک می‌کند. تمرین و استمرار، به‌ویژه در دروسی مانند ریاضی، اقتصاد و فیزیک که به کمک راه‌حل به جواب می‌رسند، موجب ماندگاری و پایداری مطالب درسی در ذهن دانش‌آموزان می‌شود. بنابراین، آنها ابتدا با تلاش و سپس با تمرین مکرر، نیمی از راه را برای به دست آوردن نتیجه مطلوب طی می‌کنند و چند قدم به اهداف خود نزدیک‌تر می‌شوند.»

وی سومین عامل موفقیت دانش‌آموزان در امتحانات ترم اول را “تکرار” دانست و افزود: «تکرار هر فعالیتی موجب حک شدن آن در افکار و حافظه انسان می‌شود. اگر فردی به‌طور مکرر کتاب بخواند، پس از مدتی خواندن کتاب به عنوان یک فعالیت در برنامه‌های روزانه‌اش قرار می‌گیرد و مغز به‌طور خودکار پس از تکرار این فعالیت به آن عادت می‌کند و مطالب را در خود حفظ می‌کند. در مطالعه درسی نیز این موضوع صدق می‌کند که تکرار هرچه بیشتر مطالب درسی موجب افزایش یادگیری و ماندگاری آنها در ذهن دانش‌آموزان می‌شود.»

 عبدالهی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای تمامی دانش‌آموزان در ایام امتحانات، گفت: «امید است تمامی دانش‌آموزان باهوش و کوشا با رعایت اصول مطالعه دروس، برنامه‌ریزی، تلاش و استمرار، بهترین نتایج را از این امتحانات به دست آورند و آماده‌تر از گذشته با انگیزه‌ای قوی‌تر ترم دوم سال تحصیلی را آغاز کنند. بی‌شک اگر نهایت تلاش خود را به کار گیرند و سه عامل گفته شده را رعایت کنند، در آزمون‌های ترم اول موفق خواهند شد.»

source

توسط salamatsun.ir