علی اف: بودجه نظامی خود را افزایش قابل توجهی دادیم

به گزارش روزپلاس، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، به مناسبت سال نو میلادی، خطاب به مردم جمهوری آذربایجان سخنرانی کرد.

وی در این سخنرانی ضمن تبریک سال نو، به دستاوردهای جمهوری آذربایجان در سال 2024 اشاره کرد و گفت: «ما سال 2024 را با موفقیت به پایان می‌رسانیم. تمام وظایفی که در ابتدای سال برای خود تعیین کرده بودیم، محقق شدند. کشور ما به طور پیوسته در حال توسعه است. اعتبار بین‌المللی ما به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. در اقتصاد کشور شاهد روندی مثبت هستیم، قدرت نظامی ما افزایش یافته است. در کشور ثبات حکم‌فرماست. مردم آذربایجان در امنیت و آسایش زندگی می‌کنند. وقایع امروز جهان آشکار است: جنگ‌های جدید، مقابله‌ها و درگیری‌ها در حال شعله‌ور شدن هستند. در مناطق مختلف جهان، درگیری‌های خونین ادامه دارد؛ اما آذربایجان در صلح، آرامش، امنیت و ثبات زندگی می‌کند. من مطمئن هستم که از این پس، ثبات و آرامش در کشور ما جاودانه خواهد بود».

آزادسازی روستاهای اشغالی قزاق، مهم‌ترین اتفاق سال 2024

رئیس‌جمهور آذربایجان در سخنرانی خود به مناسبت سال نو میلادی، به آزادسازی چهار روستای اشغالی در منطقه قزاق به عنوان مهم‌ترین اتفاق سال 2024 اشاره کرد و گفت: «در سال 2024 رویدادهای مهم زیادی رخ داد. مهم‌ترین آن‌ها آزادی چهار روستا در منطقه قزاق بود که در اوایل دهه 1990 اشغال شده بودند. ما هرگز حتی یک قدم از موضع خود در قبال این روستاها عقب‌نشینی نکردیم. ما هرگز آن‌ها را فراموش نکردیم. تنها مسئله این بود که احیای تمامیت ارضی و حاکمیت ما منطق خاص خود را داشت. ما همه مسائل را با اعتمادبه‌نفس و به طور پیوسته حل کردیم. در مرحله اول، ما بخش بزرگی از قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی را در جنگ میهنی 2020 از اشغال آزاد کردیم. بخشی که هنوز تحت اشغال بود، سال گذشته در نتیجه عملیات ضد تروریستی آزاد شد و آذربایجان حاکمیت دولتی خود را به طور کامل احیا کرد. امسال ما چهار روستا در منطقه قزاق را بدون حتی یک شلیک و با ابزارهای سیاسی بازگرداندیم؛ اما این نیز درست است که اگر تحولات چهار سال اخیر در روابط آذربایجان و ارمنستان رخ نداده بود، ارمنستان هرگز این روستاها را به طور داوطلبانه به ما بازنمی‌گرداند. آن‌ها مجبور به انجام این کار شدند و با درک قدرت سیاسی و نظامی ما، این کار را کردند و من امیدوارم که ارمنستان در آینده نیز در سیاست خود، واقعیت‌های جدید در قفقاز جنوبی و همچنین در جهان را در نظر بگیرد».

وی همچنین به نقش جمهوری آذربایجان در تغییر واقعیت‌های قفقاز جنوبی اشاره کرد و گفت: «ما واقعیت‌های جدید را در قفقاز جنوبی ایجاد کرده‌ایم. جنگ میهنی این واقعیت‌ها را ایجاد کرد، احیای حاکمیت دولتی ما آن‌ها را تقویت کرد و ما این واقعیت‌های جدید را در عرصه‌های دیپلماتیک، بین‌المللی و سیاسی تثبیت کردیم. تمام جهان واقعیت‌های جدید را پذیرفته است».

علی‌اف: مسلح شدن ارمنستان، تهدیدی برای صلح منطقه

الهام علی‌اف در سخنرانی خود، به مسلح شدن گسترده ارمنستان و تهدید آن برای صلح و امنیت منطقه اشاره کرد و گفت: «من معتقدم که کارزار گسترده برای مسلح کردن ارمنستان، منبع تهدید جدیدی برای منطقه است. اگر بخواهیم در مورد نگران‌کننده‌ترین مسئله برای ما در سال جاری صحبت کنیم، بدون شک آن مسلح کردن ارمنستان است. هیچ توضیح منطقی برای این کار وجود ندارد. ارمنستان در سیاست تجاوزکارانه خود کاملاً شکست خورده است. شکست‌های نظامی آن‌ها در سال 2020 و سپس در سال 2023 باید به آن‌ها مسیر درست را نشان می‌داد. ما برای این کار تلاش کردیم و امروز نیز به تلاش‌های خود ادامه می‌دهیم. من بارها در بیانیه‌های رسمی و همچنین در مذاکرات با طرف ارمنی به آن‌ها هشدار داده‌ام که از این مسیر خطرناک اجتناب کنند. محافل خارجی و کشورهای خارجی که آن‌ها را تحریک می‌کنند تا دوباره به آذربایجان حمله کنند، از آن‌ها حمایت نخواهند کرد، آن‌ها به سادگی نمی‌توانند این کار را انجام دهند. هیچ قدرتی در این منطقه نمی‌تواند از نظر نظامی با ما رقابت کند؛ بنابراین، باز هم می‌گویم تا دیر نشده، از این مسیر خطرناک دست بردارند. قفقاز جنوبی باید به منطقه‌ای برای صلح، آرامش و همکاری تبدیل شود. مسلح کردن گسترده و شتاب‌زده ارمنستان و ارسال تسلیحات کشنده به این کشور می‌تواند این صلح ممکن را بر هم بزند».

وی همچنین به سیاست‌های جمهوری آذربایجان در قبال این تهدیدات اشاره کرد و گفت: «باید به نکته دیگری نیز اشاره کنم: آذربایجان در این موضوع فقط یک ناظر بی‌تفاوت نخواهد بود. اشغال 30 ساله، ویرانی و تخریب قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی، نسل‌کشی خوجالی، تبدیل یک میلیون نفر از شهروندان ما به پناهنده و آواره به دلیل تجاوز ارمنستان، هرگز از یاد ما نخواهد رفت. ما هرگز این را فراموش نخواهیم کرد. همیشه باید سیاست و ماهیت تجاوزکارانه ارمنستان را در نظر گرفت؛ بنابراین، وظیفه خود می‌دانم که بار دیگر به رهبران ارمنستان هشدار دهم که از این مسیر خطرناک اجتناب کنند. علاوه بر این، آن‌ها قادر به رقابت با ما نه در زمینه نظامی و نه در هیچ زمینه دیگری نیستند».

افزایش بودجه نظامی آذربایجان در پی مسلح شدن ارمنستان

رئیس‌جمهور آذربایجان به افزایش بودجه نظامی آذربایجان در پی مسلح شدن گسترده ارمنستان اشاره کرد و گفت: «با توجه به مسلح شدن گسترده ارمنستان، ما بودجه نظامی خود را برای سال آینده به طور قابل‌توجهی افزایش داده‌ایم. این بودجه به رکورد 8.4 میلیارد مانات رسیده است. باز هم می‌گویم، ما مجبور شدیم آن را تا این سطح افزایش دهیم، زیرا نمی‌توانیم در رقابت تسلیحاتی که ارمنستان در قفقاز جنوبی آغاز کرده، عقب بمانیم؛ اما اگر این رقابت تسلیحاتی وجود نداشت، حداقل نیمی از این پول به سایر زمینه‌ها مانند بازسازی قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی و حل مشکلات اجتماعی شهروندان اختصاص می‌یافت. برای مقایسه، هزینه‌های نظامی ما 8.4 میلیارد مانات خواهد بود، در حالی که ما سال آینده 4 میلیارد مانات برای قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی اختصاص خواهیم داد. همه چیز می‌توانست برعکس باشد. تنها ارمنستان و کشورهای حامی آن که به آن‌ها توصیه‌های بد می‌دهند، اجازه این کار را نمی‌دهند».

بازسازی قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی با موفقیت ادامه دارد

علی‌اف به موفقیت‌آمیز بودن روند بازسازی قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی اشاره کرد و گفت: «با این وجود، بازسازی قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی با موفقیت در حال انجام است. حدود 10 هزار نفر از آوارگان سابق به این سرزمین‌ها بازگشته‌اند و شرایط عالی برای آن‌ها فراهم شده است. به طور کلی، بیش از 30 هزار نفر در مناطق آزاد شده زندگی و کار می‌کنند، چه در شرکت‌های جدید، چه در مراکز اجتماعی و چه در پروژه‌های عمرانی. در سال آینده، تعداد شهروندانی که به این مناطق بازمی‌گردند، به طور قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت. همچنین باید توجه داشته باشم که از سال 2021 تا امروز، آذربایجان بیش از 19 میلیارد مانات برای بازسازی قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی اختصاص داده است و اجرای برنامه “بازگشت بزرگ” در آینده نیز برای ما در اولویت خواهد بود».

رشد اقتصادی و دستاوردهای اقتصادی آذربایجان در سال 2024

رئیس‌جمهور آذربایجان به رشد اقتصادی و دستاوردهای اقتصادی آذربایجان در سال 2024 اشاره کرد و گفت: «البته برای انجام همه این کارها (اشاره به بازسازی مناطق آزاد شده و تقویت توان نظامی)، اقتصاد ما باید رشد کند. در اینجا نیز نتایج خوبی به دست آورده‌ایم. امسال رشد تولید ناخالص داخلی بیش از 4 درصد، رشد تولید ناخالص داخلی در بخش غیرنفتی بیش از 6 درصد و رشد صنعت غیرنفتی بیش از 7 درصد بوده است. ما ذخایر ارزی خود را افزایش داده‌ایم و در حال حاضر این ذخایر بیش از 72 میلیارد دلار است. در عین حال، ما بدهی خارجی خود را کاهش داده‌ایم و امروز بدهی خارجی آذربایجان تنها 5.2 میلیارد دلار است؛ به عبارت دیگر، ذخایر ارزی ما 14 برابر بدهی خارجی ما است. حالا به من یک کشور توسعه‌یافته را نشان دهید که شاخص‌های آن به این ارقام نزدیک باشد. ما علاوه بر انجام همه این کارها، علاوه بر بازسازی قره‌باغ و زنگه‌زور شرقی، تقویت قدرت نظامی و اجرای پروژه‌های اجتماعی، به این شاخص‌های کلان اقتصادی مهم دست یافته‌ایم. ما نه‌تنها بدهی را کاهش داده‌ایم، بلکه ذخایر خود را نیز افزایش داده‌ایم و این به ما امکان می‌دهد طیف گسترده‌ای از برنامه‌های اجتماعی را اجرا کنیم. می‌توانم بگویم که از سال 2019، چهار پروژه و برنامه حمایت اجتماعی اجرا شده است. سال آینده پنجمین بسته اجتماعی نیز اجرا خواهد شد. بودجه‌ای که برای این پروژه‌ها اختصاص یافته و اختصاص خواهد یافت، 7.5 میلیارد مانات است».

افزایش حداقل دستمزد و حقوق بازنشستگی در آذربایجان

علی‌اف از افزایش حداقل دستمزد و حقوق بازنشستگی در جمهوری آذربایجان خبر داد و گفت: «در مورد حوزه اجتماعی نیز باید بگویم که از سال 2025، حداقل دستمزد از 345 مانات به 400 مانات و حداقل حقوق بازنشستگی از 280 مانات به 320 مانات افزایش خواهد یافت. این افزایش حدود 14 تا 15 درصد است؛ یعنی با وجود اجرای همه این پروژه‌های سرمایه‌گذاری بزرگ، حوزه اجتماعی، رفاه مردم و حمایت اجتماعی از آن‌ها همیشه در کانون توجه ما خواهد بود».

علی‌اف: COP29 و تلاش‌های بی‌نتیجه برای تخریب چهره آذربایجان

رئیس‌جمهور آذربایجان به موفقیت‌آمیز بودن برگزاری کنفرانس اقلیمی COP29 در باکو اشاره کرد و گفت: «امسال کنفرانس اقلیمی COP29 در آذربایجان برگزار شد. می‌توانم بگویم که این بزرگترین رویداد بین‌المللی در تاریخ استقلال ما است. من معتقدم که این بزرگترین و معتبرترین کنفرانس بین‌المللی در سطح جهانی است. ما این رویداد عظیم را با موفقیت برگزار کردیم، در حالی که تنها 11 ماه برای آماده‌سازی آن فرصت داشتیم. 76 هزار شرکت‌کننده ثبت‌نام‌شده بار دیگر از نزدیک شاهد پتانسیل آذربایجان بودند. 197 کشور، 80 رئیس دولت و حکومت و معاون رئیس‌جمهور در این رویداد شرکت کردند. این موضوع بار دیگر نشان می‌دهد که تمام تلاش‌های برخی از کشورهای غربی، سازمان‌های به اصطلاح غیردولتی تحت کنترل آن‌ها و رسانه‌های جعلی که می‌خواستند از COP29 علیه آذربایجان استفاده کنند، در طول 11 ماه بی‌نتیجه ماند».

وی در ادامه به کارزار تبلیغاتی علیه جمهوری آذربایجان پس از برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و گفت: «این کارزار تبلیغاتی حتی پس از پایان COP29 و به مدت دو ماه است که علیه ما ادامه دارد. این کارزار شامل اتهامات، افتراها، دروغ‌ها و اخبار جعلی با هدف تخریب چهره آذربایجان و خدشه‌دار کردن آبروی آن است. من حتی نمی‌خواهم نام کشورهایی که پشت این کارزار هستند را ببرم. مردم آذربایجان آن‌ها را به خوبی می‌شناسند. مردم آذربایجان همچنین به خوبی می‌دانند که سازمان‌های غیردولتی از کجا پول می‌گیرند و از کدام پایتخت دستور می‌گیرند. امیدوارم که از پایان ژانویه سال آینده، به این سیاست تبعیض‌آمیز و افترا زدن به آذربایجان پایان داده شود. به هر حال، امیدهای زیادی وجود دارد».

الهام علی‌اف: مردم آذربایجان بار دیگر به من اعتماد کردند

رئیس‌جمهور آذربایجان به اعتماد مجدد مردم جمهوری آذربایجان به خود در انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: «امسال مردم آذربایجان بار دیگر به من اعتماد کردند. حمایتی که در انتخابات ریاست جمهوری از من شد، باعث دلگرمی و قدرت بیشتر من می‌شود. این حمایت به من اطمینان بیشتری می‌دهد که ما در مسیر درست حرکت می‌کنیم و من در آینده نیز به این اعتماد پاسخ خواهم داد. فکر نمی‌کنم مردم آذربایجان در این مورد هیچ شکی داشته باشند. آذربایجان به مدت 21 سال است که با اطمینان، موفقیت و شرافت در حال توسعه است. در طول این سال‌ها، با دشواری‌ها، چالش‌ها، جنگ‌ها و اتهامات بی‌اساس مواجه بوده‌ایم؛ اما هیچ‌کدام از این‌ها نتوانسته است ما را از مسیرمان منحرف کند. ما تمامیت ارضی و حاکمیت دولتی خود را علی‌رغم میل قدرت‌های جهانی بازگرداندیم. ما کشور خود را با اعتمادبه‌نفس اداره می‌کنیم و کسانی که می‌خواهند سد راه ما شوند، دوباره شکست خواهند خورد».

source

توسط salamatsun.ir