1. طرز تهیه کلمپلو شیرازی ساده و خوشمزه
کلمپلو شیرازی به طور سنتی با کلمقمری یا کلمپیچ تهیه میشود که دو طعم متفاوت از یکدیگر دارند. شما برای پخت این پلو خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید و برای چشیدن طعم اصیل و سنتی آن باید به نکات گفته شده در دستور تهیه دقت داشته باشید.
مواد لازم:
- برنج: ۳ پیمانه
- کلمپیچ (خرد شده): ۲ پیمانه
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز بزرگ: ۲ عدد
- سبزی مخصوص کلمپلو تازه: ۵۰۰ گرم
- زعفران دمکرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم
- روغن و کره: به مقدار لازم
دستور تهیه کلمپلو شیرازی مرحلهبهمرحله
- خب! آستینهایتان را بالا بزنید تا برای طرز تهیه کلمپلو شیرازی ساده اما خوشمزه و سنتی دستبهکار شویم. همانطور که در فهرست مواد اولیه مطالعه کردیم ما به ۲ عدد پیاز برای پخت این غذا نیاز داریم. یک عدد از پیازها را پوست گرفته و رنده ریز بزنید.
- آب پیاز را بگیرید. نیازی به خشک شدن پیازها نیست همین که مقداری از آب اضافی آن گرفته شود کافی خواهد بود. حالا پیاز رنده شده را با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و کمی زردچوبه ورز دهید.
- از مخلوط گوشت، کوفتههای قلقلی کوچک درست کنید و آنها را در کمی روغن سرخ کرده تا طلایی شوند. گوشت قلقلیها را کنار میگذاریم تا به وقتش از آنها استفاده کنیم.
- حالا باید به فکر آمادهسازی کلمپیچهای خرد شده باشیم. پیشنهاد میکنیم که کلمها را به یکشکل و در یک اندازه خرد کنید. دستورهای تهیه عموماً در این مرحله توصیه میکنند که کلمهای خام و خرد شده را با کمی روغن، زردچوبه و نمک تفت دهید تا نرم شوند و بوی خامی آنها گرفته شود.
- اما ما به شما پیشنهاد میکنیم که کلمهای خرد شده را برای 3 تا 5 دقیقه در مخلوطی از آب جوش، زردچوبه، نمک و کمی آبلیمو بجوشانید، آبکش کرده و سپس با سایر ادویهها، پیاز نگینی و روغن تفت دهید.
- اگر از سبزی تازه برای تهیه کلمپلو استفاده میکنید باید در این مرحله با کلمبرگها، پیاز سرخ شده و ادویهها تفت داده شود تا عطرشان آزاد شده و کمی سبک شوند.
- برنج را طبق روال معمول در آب جوش نیمپز کرده و آبکش کنید. در قابلمه، یک لایه برنج، یک لایه از مخلوط کلم و گوشت قلقلی بریزید. اگر شما به سبزی تازه دسترسی نداشتید یا تمایل دارید که در طرز تهیه کلمپلو شیرازی از سبزی خشک استفاده کنید؛ به ۲ قاشق غذاخوری سبزی مخصوص کلمپلو نیاز دارید تا آن را بهصورت لایهای همراه با سایر مواد در قابلمه بریزید.
- قابلمه را روی حرارت کم قرار بگذارید تا برای ۳۵ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد. در ۵ دقیقه آخر زعفران دمکرده و کره نرم شده را روی برنج بپاشید و بلافاصله درپوش قابلمه را بگذارید تا عطر این چاشنیها به جان پلو شما بنشیند.
2. طرز تهیه کلمپلو شیرازی بدون سبزی مرحلهبهمرحله
استفاده از سبزیهای معطر در کلمپلو شیرازی بسیار مهم است، زیرا به کلمپلو عطروطعم اصیل و سنتی میدهد. بااینحال دستور تهیههایی هم وجود دارند که در آن خبری از سبزی تازه یا خشک نیست و طعمی متفاوتی را به شما ارائه میدهد.
نکته جالبتوجه اینجاست که در طرز تهیه کلمپلو شیرازی بدون سبزی شما میتوانید علاوه بر حذف این سبزیها، این پلو را بهصورت رژیمی هم آماده کنید. در ادامه به شما طرز تهیه کلمپلو رژیمی را خواهیم آموخت. برای پخت این غذا تنها به چند نکته دقت داشته باشید:
- برای اینکه کلمپلو رژیمی داشته باشیم، پیشنهاد میشود که برنج قهوهای را جایگزین برنج سفید کنید.
- استفاده از گوشت کمچرب مانند: مرغ یا گوشت چرخکرده بدون چربی یا حتی پروتئینهای گیاهی همچون: قارچ یا سویا برای پخت کلمپلو رژیمی یک انتخاب ایدهآل است.
- کره یا روغن حیوانی را از فهرست مواد اولیه حذف کرده و این غذا را به کمک روغنهای گیاهی مانند: زیتون یا کنجد تهیه کنید.
3. طرز تهیه کلمپلو تهرانی
کلمپلو تهرانی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی است که با کلم سفید و گوشت چرخکرده تهیه میشود. این غذا نسبت به کلمپلوهای دیگر سادهتر است و عطروطعم خاص خودش را دارد.
مواد لازم:
- برنج: ۳ پیمانه
- کلم سفید خرد شده: ۲ پیمانه
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم
- روغن و کره: به مقدار لازم
دستور تهیه کلمپلو تهرانی مرحلهبهمرحله
- برای شروع کار را با خرد کردن پیاز شروع میکنیم. توصیه میکنیم در طرز تهیه کلمپلو تهرانی در مصرف پیاز خساست به خرج ندهید. یک عدد پیاز بزرگ یا دو عدد پیاز متوسط را بهصورت نگینی خرد کرده و در تابه از قبل گرم شده بریزید. پیازها را با روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
- حالا نوبت با اضافه کردن ادویهها است. همه مواد را با هم تفت بدهید تا عطر ادویهها آزاد شود. اکنون باید گوشت را هم به ترکیب قبلی افزود و هم زد. صبر میکنیم تا رنگ گوشت کمی تغییر کند. در این مرحله دارچین و رب گوجهفرنگی را به مایه کلمپلو اضافه کنید تا بوی خامی رب برطرف شود.
- اضافه کردن ۲ قاشق غذاخوری آب گرم به مایه پلو باعث میشود که رب و ادویهها بهخوبی با یکدیگر هم مزه شوند. طبق طرز تهیه کلمپلو شیرازی، کلم را آماده کرده، سپس به سایر مواد اضافه کنید. شما میتوانید در همین مرحله زعفران دمکرده را به مایه گوشت بیفزایید یا به هنگام دم کشیدن پلو زعفران را روی آن بریزید.
- وقت آن رسیده که برنج آبکش شده را با سایر مواد همراه کنیم. درست مانند طرز تهیه کلمپلو شیرازی یک لایه پلو و یک لایه مواد بریزید. در ۵ دقیقه آخر کره را با مقداری روغن گرم کرده و روی پلو بکشید تا عطروطعم آن بیشتر و بهتر شود. نوش جان.
- اگر تمایل به استفاده از سبزی در طرز تهیه کلمپلو تهرانی دارید میتوانید مقداری تره یا شوید خشک شده را به هنگام افزودن کلم به سایر مواد پلو اضافه کنید یا بهصورت چاشنی و لایهلایه بین پلو و مایه پلو بریزید.
4. طرز تهیه کلمپلو اصفهانی
کلمپلو اصفهانی یک غذای سنتی و محبوب در اصفهان است که با کلم و گوشت قلقلی تهیه میشود. این غذا طعمی متفاوت از کلمپلو شیرازی دارد. در ادامه دستور تهیه کلمپلو اصفهانی یا طرز تهیه کلمپلو با گوشت قلقلی را بررسی میکنیم.
مواد لازم:
- برنج: ۳ پیمانه
- کلم سفید (خرد شده): ۲ پیمانه
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن و کره: به مقدار لازم
دستور تهیه کلمپلو اصفهانی مرحلهبهمرحله
- در ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده، نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید. از این مخلوط، گلولههای کوچکی درست کرده و در کمی روغن سرخ کنید تا کاملاً پخته و طلایی شوند. گوشت قلقلیها را کنار بگذارید.
- اکنون کلمهای خرد شده را طبق طرز تهیه کلمپلو شیرازی آماده کنید. برنج را آبکشی کرده و در قابلمهای مناسب، یک لایه برنج، یک لایه کلم و مقداری از گوشت قلقلی بچینید. همینطور لایهها را ادامه دهید تا مواد تمام شوند.
- مقداری زعفران دمکرده روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا با حرارت کم حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد. در ۵ دقیقه آخر دم کشیدن، شوید یا ترخون خشک را روی پلو بپاشید تا عطرشان با بخار برنج بهخوبی آزاد شوند.
- کره و روغن آب شده را روی کلمپلو ریخته و آن را برای سرو در ظرفی مخصوص بریزید. نوش جان.
5. طرز تهیه کلمپلو با مرغ
کلمپلو با مرغ یکی از انواع کلمپلوهای خوشمزه است که با فیله مرغ تهیه میشود. فرقی نمیکند که شما از کدام طرز تهیه کلمپلو برای پخت این غذا استفاده میکنید. درهرصورت میتوانید مرغ را جایگزین گوشت چرخکرده یا گوشت قلقلی کنید.
چند تفاوت در طرز تهیه کلمپلو با مرغ با سایر دستورهای تهیه وجود دارد:
نکته اول: تفت دادن مرغ با پیاز، ادویهها و افزودن ۲ قاشق غذاخوری آب به مایه کلمپلو است.
نکته دوم: برای داشتن بافتی نرم و آبدار در گوشت مرغ توصیه میشود که از مخلوط سینه و ران برای پخت کلمپلو استفاده کنید.
نکته سوم: برنج را کمی زودتر از نقطه آبکشی از روی اجاق بردارید. مثلاً ۲ تا ۳ دقیقه زودتر.
فوت و فنهای طرز تهیه کلمپلو
- فرقی نمیکند که شما کلمپلو شیرازی میپزید یا قصد دارید که نسخههای دیگر را برای طبخ انتخاب کنید. درهرصورت توجه به نکات زیر راز خوشمزه شدن کلمپلو شما خواهد بود:
- استفاده از سبزیهای مخصوص کلمپلو مانند: تره، ترخون، شوید و مرزه که باعث میشود تا عطروطعم کلمپلو بسیار دلپذیر شود.
- زعفران دمکرده به برنج عطر و رنگی بینظیر میدهد و باعث میشود کلمپلو جلوهای زیبا و طعمی دلنشین داشته باشد.
- افزودن مقدار مناسبی از زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه و کمی نمک به گوشت قلقلی یا گوشت مرغ به طعم غذا عمق بیشتری میدهد.
- ادویهها را میتوانید باتوجهبه ذائقه خود تنظیم کنید. مثلاً اگر طعم تند را دوست دارید، مقدار فلفل سیاه را بیشتر کنید.
- درست است که یکی از ادویههای اصلی کلمپلو دارچین است؛ اما زیادهروی در مصرف این ادویه بر طعم دیگر ادویهها اثر میگذارد. چراکه عطروطعم دارچین بسیار قوی است.
- تفت دادن کلمها با کمی زردچوبه و روغن، باعث میشود عطر کلم در غذا بهتر آزاد شود و طعم آن لطیفتر شود.
- اگر طرز تهیه کلمپلو با گوشت قلقلی را در پیش میگیرید سعی کنید که گوشتها حتماً نرم و آبدار باشد. بدین منظور، پیاز رندهشده را به گوشت اضافه کنید و آن را بهخوبی ورز دهید. سپس آن را به شکل کوفتههای کوچک درآورده و سرخ کنید. همچنین، سرخ کردن گوشت قلقلیها با حرارت متوسط باعث میشود که مغز آنها آبدار بماند.
- برای پخت کلمپلو طبق طرز تهیه کلمپلو با سبزی معمولاً از سبزیهای تازهای مانند، تره، ترخون، مرزه، شوید یا پونه استفاده میشود. هر چند که امکان استفاده از سبزیهای خشک بهصورت لایهلایه بین برنج و کلم هم وجود دارد.
- اگر از سبزی تازه برای پخت کلمپلو استفاده میکنید، سعی کنید که سبزیها را بهخوبی تفت بدهید تا عطرشان آزاد شود.
- استفاده از کره یا روغن حیوانی در حین دم کشیدن برنج، طعم بینظیری به کلمپلو میدهد. این کار باعث میشود برنج عطروطعم غنیتری پیدا کند.
- داشتن زمان کافی برای دم کشیدن برنج اهمیت زیادی دارد. اگر برنج بهخوبی و آرام دم بکشد، همه طعمها به هم میپیوندند و نتیجه آن یک غذای خوشمزه خواهد بود.
کلام آخر
کلمپلو یک غذای کمکالری است که میتواند به کنترل وزن کمک کند. کلم با محتوای فیبری بالا باعث احساس سیری میشود و از پرخوری جلوگیری میکند؛ بنابراین جایدادن این غذای خوشمزه در رژیم غذایی میتواند یک انتخاب سالم و اصولی باشد و در کنار آن نیاز شما به مواد آلی، ویتامینها، برخی آنتیاکسیدانها و فیبر رژیمی را بهخوبی فراهم کنند.
۵ طرز تهیه کلمپلو که در این مقاله بررسی شد، به شما این فرصت را میدهد تا بسته به ذائقه یا مواد در دسترس یک وعدهغذایی مغذی و پرانرژی تهیه ببینید.
اگر دستورهای تهیه رژیمی را برای رسیدن به تناسباندام دنبال میکنید، پیشنهاد میکنیم تا در طی یک مشاوره رایگان با متخصصین لیمومی دررابطهبا رژیم مزوبولیک گفتوگو کنید.
مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.
منابع
persiangood
youtube
Youtube
cookingcounty
source