گوشت بلدرچین یکی از گوشت‌های سفید با ارزش غذایی بالاست که به دلیل طعم خاص، بافت نرم و مواد مغذی در بین عموم مردم بسیار دوست‌داشتنی و پرطرف‌دار است. این گوشت یک منبع عالی از پروتئین‌های باکیفیت و کم‌چرب است که جایگاه ویژه‌ای در رژیم‌های غذایی سالم دارد. اما خواص گوشت بلدرچین چیست؟

این گوشت غنی از اسیدهای چرب ضروری، آهن، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیوم، ویتامین A، D، K و ویتامین‌های گروه B به‌ویژه B۶ و B۱۲ است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت قوای جسمی و جنسی کمک می‌کند.

خواص گوشت بلدرچین

خواص گوشت بلدرچین چیست؟

محققان بر این باورند که گوشت بلدرچین فواید بسیاری برای سلامتی دارد به همین خاطر یک گزینه مناسب برای رژیم‌های غذایی سالم و اصولی است. از این رو در ادامه به مهم‌ترین خواص گوشت بلدرچین اشاره خواهیم کرد:

تقویت سیستم ایمنی:

گوشت بلدرچین به دلیل داشتن ویتامین‌های B و مواد معدنی مثل روی و سلنیوم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و بدن را در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها مقاوم‌تر می‌سازد.

حفظ سلامت قلب:

گوشت بلدرچین حاوی مقدار زیادی پروتئین و ویتامین B۶ و میزان کمی چربی اشباع است. به همین دلیل مصرف آن به حفظ سلامت قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی – عروقی کمک می‌کند.

بهبود سلامت پوست و مو:

ویتامین‌های گروه B و پروتئین‌های موجود در گوشت بلدرچین باعث کاهش خشکی و شکنندگی پوست و مو و تقویت آن‌ها خواهد شد.

بهبود سلامت استخوان‌ها:

این گوشت منبع خوبی از فسفر و کلسیم است که دو عنصر حیاتی برای حفظ و تقویت سلامت استخوان‌ها هستند. مصرف آن می‌تواند به کاهش خطر پوکی‌استخوان و دیگر مشکلات استخوانی کمک کند.

خواص گوشت بلدرچین

کمک به رشد عضلات:

کمک به رشد و ترمیم عضلات بدن یکی دیگر از خواص گوشت بلدرچین است. این خاصیت گوشت بلدرچین به ورزشکاران کمک می‌کند تا توانایی انجام ورزش‌های قدرتی یا بدنسازی سنگین برایشان آسان باشد.

افزایش انرژی و کاهش خستگی:

افزایش انرژی از خواص گوشت بلدرچین است که به‌موجب حضور ویتامین‌های گروه B و آمینواسیدها ایجاد می‌شود و از خستگی زودرس نیز جلوگیری می‌کنند.

تقویت عملکرد مغز و حافظه:

ویتامین‌های گروه B به‌ویژه B۱۲ و کولین در گوشت بلدرچین به‌وفور یافت می‌شود. این موضوع سبب شده که تا یکی از خواص گوشت بلدرچین، بهبود عملکرد صحیح مغز و تقویت حافظه باشد و از افت عملکرد مغز در سنین بالا پیشگیری کند.

کاهش استرس و بهبود خلق‌وخو:

بهبود عملکرد سیستم عصبی و کاهش استرس و اضطراب از خواص گوشت بلدرچین است که در صورت مصرف درست و اصولی خلق‌وخوی را بهبود بخشیده و باعث ایجاد حس آرامش می‌شود.

خواص گوشت بلدرچین

بهبود هضم و عملکرد دستگاه گوارش:

گوشت بلدرچین با داشتن فیبر غذایی پایین و هضم آسان به بیماران گوارشی کمک می‌کند تا فشار کمتری به هنگام تغذیه از این گوشت داشته باشند.

بهبود متابولیسم بدن:

ویتامین‌های گروه B و سایر آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گوشت بلدرچین به افزایش نرخ متابولیسم بدن و تجزیه بهتر مواد مغذی به انرژی کمک می‌کنند.

کمک به‌ سلامت پوست، مو و ناخن:

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف گوشت بلدرچین در حفظ سلامت پوست، جلوگیری از ریزش مو و تقویت ناخن‌ها مؤثر است.

پیشگیری و درمان کم‌خونی:

گوشت بلدرچین غنی از آهن و ویتامین B۱۲ است. به همین دلیل به افزایش سطح هموگلوبین و تنظیم آهن موردنیاز بدن منجر می‌شود.

خواص گوشت بلدرچین

تناسب‌اندام:

پروتئین بالا و چربی کم گوشت بلدرچین می‌تواند به حفظ تناسب‌اندام کمک کند. این خاصیت در ورزشکاران یا کسانی که قصد کاهش وزن دارند، بسیار مشهود خواهد بود. با این حال افرادی که کلسترول بالا دارند بهتر است با مشورت پزشک گوشت بلدرچین مصرف کنند.

بهبود کیفیت خواب:

رفع اضطراب و افزایش کیفیت خواب یکی دیگر از فواید گوشت بلدرچین است.

خواص گوشت بلدرچین

ضررهای گوشت بلدرچین چیست؟

باوجوداینکه خواص فراوانی برای گوشت بلدرچین ذکر شده است؛ اما در برخی شرایط مصرف گوشت بلدرچین در برخی افراد و حتی در بعضی شرایط توصیه نمی‌شود. مانند:

خطر مسمومیت غذایی:

اگر گوشت بلدرچین به‌درستی نگهداری و طبخ نشود، ممکن است باعث مسمومیت غذایی شود. گوشت پرندگان مستعد آلودگی با باکتری‌هایی مانند سالمونلا هستند که مصرف نادرست آن می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی و مسمومیت شود. توصیه می‌شود گوشت را به‌خوبی بپزید تا از خطر مسمومیت جلوگیری شود.

حساسیت‌های غذایی:

برخی افراد ممکن است به پروتئین‌های موجود در گوشت بلدرچین حساسیت داشته باشند که باعث بروز واکنش‌های آلرژیک مانند: خارش، تورم یا مشکلات تنفسی می‌شود.

افزایش اوریک‌اسید:

مصرف بیش از حد گوشت بلدرچین ممکن است سطح اوریک‌اسید بدن را بالا ببرد که در افراد مستعد به نقرس موجب افزایش علائم و عوارض این بیماری می‌شود.

افت فشارخون:

ازآنجایی‌که گوشت بلدرچین مقدار قابل‌توجهی پتاسیم دارد، در صورت زیاده‌روی در مصرف موجب افت فشارخون می‌شود.

به‌طورکلی، مصرف متعادل گوشت بلدرچین در رژیم غذایی سالم مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما افرادی که به مشکلات خاصی مانند: کلسترول بالا، حساسیت یا نقرس مبتلا هستند، باید برای بهره گیری از خواص گوشت بلدرچین با پزشک خود مشورت کنند.

خواص گوشت بلدرچین

خواص گوشت بلدرچین در طب سنتی چیست؟

در طب سنتی، گوشت بلدرچین به دلیل مزاج گرم و خشک خود به‌عنوان یک ماده غذایی مقوی و مغذی شناخته می‌شود که می‌تواند برای برخی از مشکلات جسمی و بهبود وضعیت سلامت مفید باشد. در این دیدگاه، بلدرچین یک غذای سبک و آسان هضم است که خواص درمانی و تقویتی بالایی دارد. در ادامه به برخی از خواص گوشت بلدرچین از دیدگاه طب سنتی اشاره می‌کنیم:

تقویت قوای بدن:

یکی از فواید گوشت بلدرچین در طب سنتی، تقویت‌کننده قوای جسمی و افزایش سطح انرژی است. به همین دلیل مصرف گوشت بلدرچین به افرادی که دچار ضعف پس از جراحی یا دوران نقاهت هستند، به شدت توصیه می‌کنند.

افزایش قوای جنسی:

یکی از خواص سنتی گوشت بلدرچین، تقویت قوای جنسی، افزایش میل، قدرت و بهبود عملکرد جنسی است.

کمک به تقویت حافظه و تمرکز:

گوشت بلدرچین به دلیل مواد مغذی و طبع گرم خود، در تقویت حافظه و تمرکز مؤثر است و می‌تواند در بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از ضعف‌های ذهنی در سنین بالا مؤثر باشد.

خواص گوشت بلدرچین

تسکین مشکلات ریوی و تنفسی:

متخصصین طب سنتی بر این باورند که بهبود سرفه، تنگی نفس و برخی از مشکلات مزمن تنفسی از جمله فواید گوشت بلدرچین هستند که در صورت پخت درست و اصولی رخ می‌دهد.

مناسب برای افراد مبتلا به کم‌خونی:

کمک به رفع کمک خونی از خواص گوشت بلدرچین است. چراکه این پروتئین حاوی مقدار زیادی آهن و سایر مواد مغذی که موجب بهبود سطح هموگلوبین خون و انرژی بدن می‌شوند.

بهبود رشد و تقویت استخوان‌های کودکان:

در دیدگاه طب سنتی مصرف گوشت بلدرچین موجب بهبود رشد، تقویت و استحکام استخوان‌ها در کودکان و نوجوانان خواهد شد.

کمک به تعادل مزاج بدن:

گوشت بلدرچین به دلیل داشتن طبعی گرم و خشک در فصول سرد سال موجب ایجاد تعادل در بدن سرد افراد سردمزاج می‌شود. علاوه بر این علائم مرتبط با سردی و رطوبت اضافی بدن را کاهش دهد.

بهبود خواب و کاهش استرس:

کاهش استرس، ایجاد آرامش و بهبود کیفیت خواب نمونه دیگری از خاصیت گوشت بلدرچین در طب سنتی است.

در آخر باید بگوییم که برای بهره‌مندی از خواص گوشت بلدرچین مصرف آن را در حد اعتدال مصرف کنید. درصورتی‌که طبعی گرم دارید، گوشت بلدرچین را با مواد غذایی با طبع سرد میل کنید.

کلام آخر

گوشت بلدرچین حاوی مقادیر زیادی پروتئین و میزان کمی از چربی‌های اشباع است. به همین دلیل می‌تواند یک گزینهٔ مناسب برای کاهش وزن، حفظ تناسب‌اندام، ساخت عضلات و بهبود عملکرد ورزشی به‌خصوص در بدنسازان شود.

نکته جالب‌توجه اینجاست که گوشت بلدرچین به‌خودی‌خود قابلیت کاهش وزن یا لاغری را ندارد و تنها در صورتی این امر ممکن می‌شود که شما در کنار بهره‌مندی از این خاصیت گوشت بلدرچین یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید.

رژیم مزوبولیک یکی از رژیم‌های اصولی و موفق حال حاضر دنیاست که می‌تواند پس از یک جلسه مشاوره رایگان آن را از متخصصین لیمومی دریافت کنید.

منابع

licious

Pashudhanpraharee

quora

source

توسط salamatsun.ir