یک پرستار توسط یک پزشک فوق تخصص در بیمارستان قائم مشهد مورد ضرب و شتم قرار گرفت. این دومین خبر از برخورد کادر پزشکی با پرستاران در این شهر است.

به گزارش فانا، اسماعیل شریعتی،فعال جامعه پرستاری و رئیس نظام پرستاری شاهرود با تماس با خبرنگار اجتماعی رکنا از وقوع یک فقره ضرب و شتم پرستار توسط یک پزشک در بیمارستان قائم مشهد خبر داد و گفت:وقوع چنین رفتارهایی در بیمارستان ها از سوی پزشکان و دیگر کادر درمان پذیرفته نیست و به شدت محکوم می شود.

شرح ماجرا

شریعتی در رابطه با این ماجرا توضیح داد:زمانی که پرستار در اتاقی دیگر مشغول رگ گیری بوده است،پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب او را با صدا می زند و نمی دانسته او در حال رگ گیری در اتاق دیگری است وقتی به اتاقی که پرستار در آنجاست می رود به او حمله ور می شود و دستش را  می گیرد و می پیچاند و بک سویی دیگر پرت می کند که باعث بروز جراحاتی در دست و بدن وی می شود.

خشونت علیه پرستاران

شریعتی در ادامه با محکوم کردن این رفتار افزود: این حادثه یادآور معضلی است که در سال گذشته نیز با حمله یک پزشک ارتوپد به پرستار در همین شهر خبرساز شده بود. پرستاران، به‌عنوان خط مقدم خدمت‌رسانی در نظام سلامت، با جان و دل برای نجات بیماران تلاش می‌کنند. این قشر ایثارگر، با تحمل فشارهای سنگین کاری و روحی، روزانه در مسیر ارتقای سلامت جامعه گام برمی‌دارند.

 




این فعال جامعه پرستاری افزود:رهبری نیز همواره از پرستاران به‌عنوان یکی از ارکان اصلی نظام درمانی یاد کرده‌اند و بر لزوم حمایت همه‌جانبه از آن‌ها تأکید داشته‌اند. با این حال، علی‌رغم زحمات گسترده این قشر، خشونت علیه پرستاران از دو جهت آن‌ها را تهدید می‌کند، خشونت از سوی بیماران و همراهان، این نوع خشونت که بارها گزارش شده، می‌تواند با استقرار نیروی انتظامی در مراکز درمانی کاهش یابد. حضور پلیس در بیمارستان‌ها نه‌تنها امنیت پرستاران و پزشکان را تضمین می‌کند، بلکه آرامش را برای تمامی کادر درمان و بیماران فراهم می‌آورد. متأسفانه تاکنون این موضوع به‌صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته و انتظار می‌رود مسئولان محترم با اولویت‌بندی این مسئله، گامی عملی در این راستا بردارند.

 تامین امنیت روانی محیط بیمارستان

او با اشاره به خشونت کادر درمان علیه یکدیگر اضافه کرد: این نوع خشونت به هیچ عنوان قابل توجیه نیست. حادثه اخیر مشهد، نمونه‌ای از این چالش تلخ است که نه‌تنها اعتبار نظام سلامت را زیر سؤال می‌برد، بلکه آرامش روانی پرسنل بیمارستان‌ها را نیز مختل می‌کند. انتظار می‌رود نظام پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی و نهادهای امنیتی با جدیت تمام به این مسئله ورود کرده و با اتخاذ برخوردهای قاطع، از تکرار چنین حوادث ناشایستی جلوگیری کنند.

 




ضرب و شتم پرستار توسط پزشک

شریعتی تاکید دارد:از سوی دیگر، پرستاران کشور به درستی از سازمان نظام پرستاری انتظار دارند که حال که مشکلات معیشتی آنان کماکان حل نشده و سازمان نتوانسته به‌طور موثری این موضوعات را به سرانجام برساند، حداقل با ورود جدی به مسئله خشونت علیه پرستاران و پیگیری آن تا حصول نتیجه، استقرار نیروهای پلیس در مراکز درمانی را به عنوان یکی از اولویت‌های حمایت از این قشر دنبال کند. این اقدام می‌تواند گامی عملی و ملموس در جهت حفاظت از حقوق پرستاران و تأمین امنیت روانی آن‌ها باشد.

او می افزاید:در نهایت، حفظ شأن و منزلت کادر درمان، نیازمند توجه ویژه مسئولان و اجرای قوانین سختگیرانه برای مقابله با خشونت در محیط‌های درمانی است. امید است با همکاری همه‌جانبه نهادهای مرتبط، امنیت روانی و جسمی برای پرستاران و تمامی کادر درمان فراهم گردد و این رفتارهای غیرقابل قبول به تاریخ سپرده شوند.


source

توسط salamatsun.ir