به گزارش روزپلاس، نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که اکثر آلمانی ها خواهان سرمایه گذاری بیشتر در امنیت اروپا پس از انتخابات آمریکا هستند. با این حال، نظرات در مورد کمک نظامی متفاوت است.
اکثر آلمانیها سرمایه گذای بیشتر در امنیت بعد روی کار آمدن ترامپ را میخواهند
نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان می دهد که پس از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ و همچنین پایان ائتلاف دولتی موسوم به چراغ راهنمایی 73 درصد از آلمانی ها معتقدند که آلمان باید بیشتر در امنیت اروپا سرمایه گذاری کند.
در عین حال، بر اساس این نظرسنجی انجام شده توسط بنیاد کوربر، 58 درصد شهروندان آلمانی مخالف نقش رهبری ایالات متحده آمریکا در صورت خروج این کشور از نهادهای بینالمللی و توافقات هستند.
این نظرسنجی بنیاد Körber و موسسه نظرسنجی وریان در سپتامبر انجام شد و با یک نظرسنجی دیگری در 7 و 8 نوامبر پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا و شکست ائتلاف دولتی آلمان تکمیل شد.
تمایل کم آلمانیها به تداوم صدر اعظمی “اولاف شولتز”
نتایج این نظرسنجی نشان داد هنگامی که در مورد بیشترین صلاحیت در زمینه سیاست خارجی پس از فروپاشی ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی از شهروندان آلمانی سوال شد 28 درصد به “فریدریش مرتز”، نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی و 18 درصد به رابرت هابک، نامزد صدر اعظمی از حزب سبز و تنها 15 درصد به اولاف شولتز، نامزد صدر اعظمی از حزب سوسیال دموکرات رای دادند.
در ماه سپتامبر، پاسخ دهندگان جنگ در اوکراین (45 درصد)، مهاجرت (31 درصد) و جنگ در خاورمیانه (17) را به عنوان سه چالش بزرگ سیاست خارجی آلمان معرفی کردند.
کاهش تمایل آلمانیها به تداوم حمایتها از اوکراین
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که با گذشت دو سال و نیم از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، اکثریت 57 درصد آلمانی ها همچنان طرفدار حمایت نظامی از اوکراین هستند که البته این نسبت نسبت به سال قبل کاهش یافته است. حمایت به ویژه در آلمان شرقی پایین است، و در این منطقه تنها 40 درصد از ادامه حمایت نظامی از اوکراین حمایت می کنند.
تقریباً حدود نیمی از شرکتکنندگان بر این باورند که اوکراین باید تا بازپسگیری تمام سرزمینهای تحت کنترل روسیه از خود دفاع کند. از سوی دیگر، 43 درصد شهروندان بر این باورند که اوکراین باید بخشهایی از خاک خود را به روسیه واگذار کند تا به جنگ پایان دهد.
آلمانیها استقرار موشکهای آمریکا در کشورشان را خطرناک میدانند
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق آلمانی ها (82 درصد) روسیه را تهدیدی نظامی برای آلمان می دانند. نیمی از آلمانی ها هم معتقدند که استقرار موشک های میان برد آمریکا در آلمان خطر جنگ با روسیه را افزایش می دهد.
در حاشیه نشست ناتو در واشنگتن در 10 ژوئیه، آلمان و ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که از سال 2026، تسلیحات دوربرد ایالات متحده برای اولین بار از دهه 1990 دوباره در آلمان مستقر خواهند شد. “بوریس پیستوریوس”، وزیر دفاع آلمان این موضوع را با شکاف جدی توانمندی در اروپا توجیه کرد. “اولاف شولتز”، صدراعظم آلمان هم توضیح داد که این تصمیم برای جلوگیری از وقوع جنگ بوده است.
وی هم این تصمیم را با نیاز به بازدارندگی علیه روسیه توجیه کرده و در سخنانی اعلام کرده که این اقدام در خدمت تضمین عدم وقوع جنگ است.
به این ترتیب دولت فدرال آلمان اخیرا بار دیگر به ایالات متحده آمریکا اجازه داده است که موشک های دوربرد در آلمان مستقر کند. پیش از این اقدام مذاکرات طولانی انجام شد و انتقادات تندی به این اقدام به ویژه از سوی حزب افراطی “جایگزینی برای آلمان” و چپ صورت گرفت.
این انتقادها همچنین از طرف هم حزبی های صدر اعظم هم صورت گرفت.
“اولاف شولتز”، صدر اعظم آلمان هم بعد از پیروزی “دونالد ترامپ” در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ابراز امیدواری کرد که وی نیز مانند سلف خود جو بایدن به طرح استقرار موشک های میان برد آمریکا در آلمان پایبند بماند.
آلمانیها مخالف حمایت نظامی از اسرائیل هستند
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که اکثریت (79 درصد) شهروندان آلمانی مخالف حمایت نظامی از اسرائیل هستند. در عین حال، تقریباً دو سوم از افراد مورد بررسی معتقدند که آلمان باید به عنوان میانجی بین رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت فلسطین حماس در نوار غزه عمل کند. 87 درصد هم از کمک های بشردوستانه آلمان به مردم نوار غزه حمایت می کنند.
آلمانیها ترامپ را عامل تیرگی روابط با آمریکا میدانند
بر این اساس همچنین بیش از سه چهارم از شرکت کنندگان در نظرسنجی انتظار دارند که دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تأثیر منفی بر روابط کشورشان با ایالات متحده داشته باشد.
این در حالی است که در ماه سپتامبر، 74 درصد از آلمانی ها و 84 درصد از افراد مورد بررسی در ایالات متحده، روابط را خوب یا بسیار خوب ارزیابی کردند. اکنون نشانهها حاکی از به وجود آمدن تفاوت هایی است به گونه ای که آلمانیها میخواهند روابط با شرکای اروپایی در حاشیه (88 درصد) و با کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین (71 درصد) گسترش یابد. با این وجود، حتی پس از انتخابات در آمریکا ایالات متحده همچنان مهم ترین شریک برای 46 درصد شهروندان آلمانی باقی می ماند.
source