به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، صبح امروز اختتامیه دهمین کنگره حوادث و بلایا با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس پدافند غیر عامل و علیرضا زاکانی شهردار تهران در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

جلالی در مراسم اختتامیه گفت: تهدیدات زیستی یک موضوع مهم و اساسی است و باید برای آن آماده بود. بیماری‌های طبیعی در تهدیدات زیستی وجود دارند. جهش‌های مولکولی و تغییرات اقلیمی که باعث می‌شود بیماری به وجود بیاید.

جلالی ادامه داد: موضوع بعدی دخالت انسان است که انسان در به وجود آمدن یک ویروس دخالت کرده و در غالب جنگ زیستی بررسی خواهد شد. در گذشته برای جنگ زیستی یک ویروس عامدانه باید دستکاری شده باشد و کدام کشور مدعی آن است، اما کرونا ثابت کرد ممکن است از معقوله‌ای به نام پیامد، ما وارد جنگ زیستی شویم و تهدید زیستی را انجام دهیم.

وی افزود: تهدیدات زیستی چندین بعد دارد که بعد اول آن سلامت، بعد بعدی آن اقتصاد، معیشت، مردم، امنیت اجتماعی و سایر مسائلی است که برای کشورها می‌تواند به وجود بیاید. اینکه بتوانیم تشخیص دهیم منشأ آن کجا است، یک ابزاری را نیاز دارد که ما و چند کشور دیگر در این موضوع دچار عقب ماندگی شده‌ایم.

رئیس پدافند غیر عامل افزود: آیا کرونا در آینده با یک رویکرد جدید تکرار خواهد شد؟ این یک سوال جدی در تمام جهان است. کنفرانس امنیت مونیخ تشکیل شد و بیل گیس سه توصیه داشت یک ذخایر دارو سرم و تجهیزات را کامل کنید و ذخیره کنید، نظام مراقبت کنترل و پایش در کشورها، آمادگی در حد ارتش‌ها در شب حمله ارتقا دهید. امروزه جامعه جهانی معتقد است یک اپیدمی پیش رو داریم که کشورها باید کمک کنند. مایک تهدید پیش رو داریم و تحت عنوان عامل x از آن یاد می‌شود. این تهدید را باید بشناسیم. در کرونا یک ضعف‌هایی داشتیم و باید برطرف کنیم.

جلالی اظهار کرد: نظام پیش بینی تهدیدات زیستی و تشخیص پیش دستانه، پیشگیری باید کنیم و چون این مرحله را نداریم نمی‌توانیم پیشگیری کنیم. سامانه رصد پایش تشخیص پیش دستانه تهدیدات زیستی باید اقدام شود. کنترل و مراقبت بیماری‌ها در داخل کشور است تا بتوان هر نوع تحول را تشخیص مراقبت و کنترل کنیم. نظام آزمایشگاهی و تشخیصی ما است. که یکی از مهم‌ترین نظام‌ها در آینده ما است‌. ما هرچند در دوران گذشته در ۹۶ سند پدافند زیستی را مصوب و ابلاغ کردیم اما درکرونا از این سند استفاده نشد و رویکرد درمانی به‌جای بهداشت انجام شد و در اسفند ۹۸ وزیر وقت اسرار داشت بر درمان و ما قادر به کنترل درمان آن جمعیت نبودیم، امروزه که فرصت داریم باید راهبردهای تهدیدات زیستی را مشخص و تعیین کنیم.

وی مطرح کرد: ما می‌توانیم در کنار کرونا معیشت را داشته باشیم که زمینه آن رویکرد بهداشتی است. تمام دنیا از ظرفیت بخش دفاع استفاده می‌کنند و ما نتوانستیم در کرونا از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم. طرح شهید سلیمانی نیز بلاتکلیف مانده است و تمام بخش‌ها باید اصلاح شود تا اپیدمی‌ها حل شوند.

جلالی اذعان کرد: زمانی که درگیر اپیدمی می‌شویم نیازمند یک سازوکار نیروی انسانی هستیم که ساماندهی شود تا دچار کمبود و خستگی نیرو انسانی نشویم.

وی ادامه داد: درحوزه واکسن نظام واکسن سازی در پدافند زیستی مهم است و نظام واکسنی ما دچار مشکل است و نوع حکم رانی ما ضعیف عمل کرده است، ما باید ذخیره واکسن داشته باشیم و ما بر اساس برآورد از تهدید پیش بینی واکسن داشته باشیم تا در موقع بحران از آن بتوانیم استفاده کنیم.

رئیس پدافند غیر عامل افزود: اگر برداشت جهانی این است که ما دچار اپیدمی خواهیم شد باید بر اساس برداشت ما بر تهدید ذخایر بهداشتی ما نیز تکمیل باشد.

وی بیان کرد: کنترل ورود بیماری به کشور باید تشخیص داده شود و امروزه در آن تجهیزات کمی مشکل داریم و باید آن را ارتقا دهیم. کنترل‌های ما در مرزهای زمینی هوایی دریایی باید کنترل کنیم.

تهدید آینده وجود دارد، ویژگی آن مشخص نیست، ما باید به سمت آمادگی برویم، تجربیات کرونا را باید بررسی کنیم تا نقاط ضعف را رفع و نقاط‌قوت را تقویت کنیم، اگر توجه نشود و آماده نشویم مجدد مشکلات کرونا برای کشور ایجاد خواهد شد.

source

توسط salamatsun.ir