راز این خوشبختی اواخر عمر چیست ؟ همه چیز به عادت های روزانه برمی گردد. کسانی که در دهه 60 و بالاتر از دوران جوانی خود شادتر هستند، روال خاصی دارند که هر روز آن را تمرین می کنند.
به گزارش خط سلامت، این عادتها پیچیده یا زمانبر نیستند، اما در حفظ سلامت روانی و عاطفی تفاوت ایجاد میکنند.
در این مقاله، هشت عادت روزانه را که اغلب توسط افرادی که در سالهای آخر زندگی خود به خوشبختی میرسند، انجام میدهند را با شما به اشتراک میگذارم.
1) یادداشت قدردانی
یکی از عادتهای روزانه که به نظر میرسد در میان کسانی که در سالهای آخر زندگی خود شادی بیشتری پیدا میکنند رایج است، یادداشتهای شکرگزاری است.
ژورنالینگ مدتهاست که به دلیل اثرات درمانی آن شناخته شده است. این به ما اجازه می دهد تا افکار و احساسات خود را پردازش کنیم و نوعی رهایی و شفافیت را فراهم کنیم.
اما نوشتن سپاسگزاری این را یک قدم فراتر می برد. این فقط در مورد تأمل در روز نیست، بلکه برای یافتن نکات مثبت، مهم نیست که چقدر کوچک به نظر می رسند.
کسانی که هر روز این عادت را انجام می دهند، به جای تمرکز روی منفی ها یا چالش هایی که ممکن است با آنها روبرو شوند، تلاش آگاهانه ای برای تمرکز بر خوبی های زندگی خود انجام می دهند.
با گذشت زمان، این می تواند دیدگاه فرد را به طور قابل توجهی تغییر دهد و منجر به دیدگاه مثبت تر و احساس رضایت بیشتر شود.
۲) ورزش منظم
یکی دیگر از عادت های روزانه ای که در بین افرادی که در دهه 60 و بالاتر از آن شادتر هستند متوجه شده ام، ورزش منظم است.
3) یادگیری مادام العمر
یک ذهن کنجکاو یک ذهن شاد است. این امر مخصوصاً برای افرادی که در دهه 60 و بالاتر هستند صادق است. یادگیری مادام العمر یک عادت رایج در بین کسانی است که در سال های طلایی خود احساس شادی و رضایت را حفظ می کنند.
مطالعات نشان داده اند ادامه یادگیری مهارت ها یا اطلاعات جدید با افزایش سن می تواند به تیز نگه داشتن مغز کمک کند. حتی می تواند شروع زوال شناختی را به تاخیر بیندازد.
این افراد خواه سرگرمی جدید، یادگیری یک زبان جدید، یا صرفاً مطالعه در مورد موضوعی باشد که به آنها علاقه دارد، هرگز از جستجوی دانش دست بر نمی دارند.
این عادت نه تنها ذهن را فعال نگه می دارد، بلکه حس موفقیت و هدف را نیز فراهم می کند و به شادی کلی کمک می کند.
4) لحظات ذهنی
در شلوغی و شلوغی دوران جوانی، آسان است که در زندگی بدون تجربه واقعی آن عجله کنیم. اما با بالا رفتن سن، وقت گذاشتن برای لحظات آگاهانه اهمیت فزاینده ای پیدا می کند.
ذهن آگاهی یعنی حضور در لحظه، توجه به افکار، احساسات و محیط اطراف بدون قضاوت. این یک تمرین ساده است، اما تأثیر آن بر شادی عمیق است.
کسانی که روزانه تمرکز حواس را تمرین می کنند، استرس کمتری دارند و رضایت بیشتری دارند. آنها زندگی را کاملتر تجربه می کنند، به جای اینکه دائماً دنبال چیزهای بزرگ بعدی باشند، از شادی های کوچک لذت می برند.
چه صرف چند دقیقه برای مدیتیشن در صبح، چه لذت بردن از یک فنجان چای آرام، یا صرفاً توجه به احساس آفتاب بر روی پوست خود، لحظات ذهنی میتوانند تا حد زیادی به شادی در سالهای بعد کمک کنند.
5) ارتباطات معنادار
یکی از زیباترین بخشهای پیری، ارتباطات عمیق و معناداری است که در طول زندگی خود ایجاد کرده ایم. این روابط، خواه با خانواده، دوستان یا حتی حیوانات خانگی باشد، به زندگی غنا می بخشد که تعیین کمی آن دشوار است.
کسانی که در دهه 60 و بالاتر از آن شادتر هستند، اهمیت این ارتباطات را درک می کنند. آنها هر روز زمانی را برای تقویت روابط خود اختصاص می دهند، چه تماس تلفنی با یک دوست دور، یک ناهار هفتگی با یک خواهر یا برادر، یا صرفاً در آغوش گرفتن با یک حیوان خانگی محبوب.
اینها فقط تعاملات اجتماعی نیستند، آنها فرصت هایی برای دادن و دریافت عشق، به اشتراک گذاشتن تجربیات و ایجاد خاطرات هستند.
این عادات روزانه حفظ ارتباطات معنی دار می تواند حس تعلق و هدف را به ارمغان آورد که به طور قابل توجهی به شادی کلی کمک می کند.
6) تمرین بخشش
نگه داشتن رنجش یا دردهای گذشته می تواند بر قلب ما سنگینی کند. این می تواند بر سلامت، شادی و حتی روابط ما تأثیر بگذارد.
زمانی در زندگی من بود که خشم و کینه زیادی را به همراه داشتم. احساس می کردم در حقم ظلم شده است و نمی توانستم درد را رها کنم. اما وقتی بزرگتر شدم، متوجه شدم که این منفی چقدر روی شادی من تأثیر می گذارد.
بنابراین، شروع به تمرین بخشش کردم. نه فقط نسبت به دیگران، بلکه نسبت به خودم نیز. آسان نبود و یک شبه اتفاق نیفتاد. اما آرام آرام تلخی ها را رها کردم و با گذشته صلح کردم.
این تمرین روزانه بخشش بار عاطفی من را سبک کرد و من را به حالت روحی شادتر و آرام تری سوق داد. این عادتی است که به اعتقاد من به شدت به شادی در سال های بعد کمک می کند.
۷) تغذیه سالم
همه ما این ضرب المثل را شنیدهایم که «تو همان چیزی هستی که میخوری» و نمیتوانست درستتر از این باشد. آنچه بدن خود را با آن سوخت می کنیم، می تواند تاثیر قابل توجهی بر خلق و خو و شادی کلی ما داشته باشد.
کسانی که در دهه 60 و بالاتر از آن شادتر هستند، اغلب تغذیه سالم را در اولویت قرار می دهند. این در مورد رژیم های غذایی سخت یا حذف کل گروه های غذایی نیست. در عوض، این در مورد تعادل و انتخاب آگاهانه است.
آنها از غذای خود لذت می برند، هر لقمه را می چشند، اما همچنین مطمئن می شوند که ترکیب خوبی از میوه ها، سبزیجات، پروتئین های بدون چربی و غلات کامل را دریافت می کنند.
این عادت روزانه نه تنها به سلامت جسمانی کمک می کند، بلکه به حفظ سطح انرژی و ارتقای خلق و خوی مثبت نیز کمک می کند. از این گذشته، وقتی بهترین احساس را ندارید، خوشحال بودن سخت است.
8) مراقبت از خود
مهمتر از همه، کسانی که در سالهای آخر زندگی خود شادی می یابند، اهمیت مراقبت از خود را درک می کنند. این در مورد زیاده روی یا خودخواه بودن نیست. این در مورد تشخیص این است که شما نمی توانید از یک فنجان خالی بریزید.
آنها هر روز زمانی را صرف انجام کاری برای خود می کنند، کاری که برای شان شادی یا آرامش به ارمغان می آورد. این می تواند خواندن یک کتاب، حمام کردن، باغبانی یا صرفاً برای چند لحظه ساکت نشستن باشد.
این عادت خودمراقبتی روزانه پیامی قدرتمند به خود میفرستد که ارزش مراقبت و توجه را دارند. عزت نفس را افزایش می دهد، استرس را کاهش می دهد و در نهایت منجر به زندگی شادتر و رضایت بخشی می شود.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است
source