به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، سرگرد جواد مختار رضایی معاون فرهنگی ـ اجتماعی پلیس فتا با اشاره به اینکه بروز بسیاری از پرونده‌ها، ناشی از نا آگاهی بوده و اجرای رمز پویا منجر به کاهش ۲۰ درصدی جرائم شده، اعلام کرد: به دلیل پیگیری آسان تر جرائم در پیام رسان‌های داخلی، توصیه می شود مردم از پیام رسان‌های خارجی و سایت های فاقد نماد اعتبار الکترونیک ( اینماد) استفاده نکنند.

پرونده‌های ورودی پلیس فتا از دو راه شکایت و رصد فضای مجازی توسط پلیس فتا شکل می‌گیرد و مردم می‌توانند از طریق سایت پلیس فتا و یا شماره تلفن۰۹۶۳۸۰ گزارش ها و شکایت را در ۵ تا ۱۰ دقیقه اول پس از وقوع جرم به پلیس فتا ارائه داده تا بتوانند پول را به صورت موقت مسدود کنند. در سال جاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان پول سرقتی از طریق این شماره تماس و سایر روش‌ها، مسدود شد.

۷۰ درصد جرائم سایبری، مالی و بیشتر آن مربوط به کلاهبرداری اینترنتی و برداشت غیرمجاز است. دیگر جرائم پر تکرار هم خرید از فروشگاه‌ها و سایت‌های تبلیغاتی و پرداخت بیعانه است.

پرداخت امن در سایت‌های ثبت آگهی ایجاد شده اما به هیچ عنوان نباید به حساب اشخاص پولی واریز شود. همچنین نباید به هیچ عنوان به هر فروشگاه اینترنتی اعتماد کرد و تا زمان دریافت کالا و حصول اطمینان نباید مبلغی به عنوان بیعانه پرداخت شود.

کلاهبرداری اینترنتی، برداشت غیرمجاز، دسترسی غیرمجاز، مزاحمت‌های اینترنتی و هتک حیثیت از جمله جرائم سایبری هستند. برخی موارد مانند انتشار عکس‌های خصوصی با پیگیری هم قابل جبران نیست. بنابراین مردم باید ضمن دقت در حریم خصوصی، هیچ عکسی را در شبکه های اجتماعی و پیام رسان‌ها منتشر نکنند.

تقریباً همه می‌دانند با دریافت هر پیامکی نباید بر روی لینک کلیک نکنند اما هنوز این جرم یکی از پر تکرارترین جرائم است. دستگاه‌های اسکیمر هم می‌توانند اطلاعات کارت فرد را استخراج کرده و زمینه کلاهبرداری را فراهم کنند. لذا رمز کارت را نباید به فرد دیگری داد و کارت مجزایی با موجودی کم برای خرید تهیه کرد.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir