صاحب‌خبر –

آفتاب‌‌نیوز :

از سال ۹۶تاکنونی به دنبال حوادث معدنی مرگبار جان بیش از ۱۰۰ کارگر زیرآور ناامنی‌ها از دست رفته است. 

جسم بی‌جان ۴۲کارگر معدن یورت در اردیبهشت ۱۳۹۶ وقتی از زیرخاک بیرون کشید که معادن دنیا سوار بر موج چهارم صنعت سطح ایمنی را به کمک اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی بیش از ۶۰درصد افزایش داده بودند. 

در ۱۶شهریور۱۳۹۹، با ریزش تونل شماره ۲معدن زغال‌سنگ هجدک ۴نفرجان باختند و یک نفر دچار مصدومیت شدید شد. 

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ بازهم ۲کارگر در معدن زغال‌سنگ البرز شرقی در منطقه طزره دامغان قربانی نبود امکانات و ایمنی پایین شدند و در ۲۲شهریور ۱۴۰۰ ریزش معدن زغال‌سنگ هجدک ۳۵کارگر معدنی را به کام مرگ کشاند و نهایتا با ابراز تاسف مسولین پرونده‌ها مختومه شد. 

سریال حوادث معدنی در سال ۱۴۰۱ با ریزش معدن زغال سنگ پابدانا شهرستان کوهبنان و جان باختن ۲کارگر زیر آور ادامه یافت و هنوز هم پرونده این حادثه مختومه نشده است. 

در شهریور ۱۴۰۲ با انفجار در معدن معدن زغال‌سنگ البرز شرقی (معدن طرزه) بازهم ۶کارگر جان خود را از دست دادند و ماموریت ویژه کمیسیون صنایع برای پیگری علل وقوع حادثه هم بی‌نتیجه ماند. 

در خردادماه ۱۴۰۳ و با ریزش معدن زغال سنگ آبنیل در روستای بی بی حیات کرمان یک کارگر جان خود را از دست دادند و ۵کارگر دیگر دچار مصدومیت شدید شدند. 

۲۷ خرداد ۱۴۰۳، معدن شن ماسه شازند ریزش کرد و چهار کارگر زیر انبوهی از خاک وسنگ گرفتار شدند و هنوز هم پیکر یکی از جان‌باختگان در زیر آوار مانده است. 

براساس اعلام وزارت کار از ابتدای فروردین ۱۴۰۲ تا ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ و در ۲۱ حادثه معدنی کشور ۲۶ کارگر جان خود را به دلیل نبود امکانات و ایمنی از دست داده‌اند. 

در واپسین ساعات ۳۱شهریور۱۴۰۳ خبر ریزش معدن زغال‌سنگ طبس و جان باختن بیش از ۵۰کارگر معدنی کام همگان را تلخ کرد. 

تاکنون بیش از ۵۲کارگر جان باخته و سرنوشت ۱۷نفر از زیرآوار ماندگان نامعلوم است و ۲۲مصدوم هم به بیمارستان منتقل شده‌اند.
 
پیش‌بینی‌ها از جان باختن ۷۰کارگر معدنی در معدن زغال سنگ طبس حکایت دارد، ازآنجایی که کارگران معادن بیشتر ساکنان روستا‌ها و شهر‌های اطراف معدن هستند، جان باختن ۷۰نفر به معنای عزاداری ۷۰خانواده، ۷۰فامیل، چندین روستا و یک ایران است.

∎​

source

توسط salamatsun.ir