به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید بیگی؛ مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، در حاشیه دویست و شصت و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در جمع خبرنگاران، درباره روند ساماندهی دستفروشان در تهران اظهار داشت: دستفروشی در تهران طی دو سال گذشته به یکی از مسائل جدی شهرداری تبدیل شده است؛ موضوعی که پیشتر رها شده بود. بر همین اساس، از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری، بررسیها و مطالعاتی در این زمینه آغاز شد.
وی افزود: در نتیجه این مطالعات، ۱۵ تا ۲۰ نقطه به عنوان مناطق بحرانی دستفروشی شناسایی شد. هر آنچه که مانع تردد شهروندان شود، به عنوان سد معبر در نظر گرفته شد. بنابراین، با پیگیریهای اعضای شورا و شهرداری تهران، کارگروه ویژهای تشکیل شد که این ۲۰ نقطه را شناسایی کرد. تاکنون، ۱۵ نقطه با همکاری شهرداران مناطق، نیروی انتظامی و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران ساماندهی شده است.
بیگی در مورد ساماندهی دستفروشان در محور ولیعصر (عج) گفت: با توجه به تردد گسترده عابران پیاده در محور چهارراه ولیعصر (عج) بهویژه در نزدیکی مراکز آموزشی، اداری و تجاری، این محور از نظر ماموریتهای شهرداری اهمیت ویژهای دارد. به همین دلیل، رایزنیها برای اصلاحات ترافیکی و عمرانی در این محور آغاز شد. در یک ماه گذشته، پس از شناسایی دستفروشان واقعی و نیز شناسایی لیدرها و مافیای این محور توسط نیروی انتظامی، از ادامه بساطگستری در محدوده خیابان جمهوری تا چهارراه ولیعصر (عج) جلوگیری شد.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران افزود: برای دستفروشان واقعی بازاری ایجاد شده است که بهتدریج به شکل نهایی خود میرسد. در طی اجرای این طرح، اقدامات مافیای دستفروشی نیز به برخورد نیروی انتظامی منجر شد. تاکنون ۱۱۰ دستفروش واقعی شناسایی شده و در این بازار مستقر و فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی تأکید کرد: این طرح تا رفع کامل سد معبر و تسهیل تردد شهروندان ادامه خواهد یافت، اما نیاز است که همکاری مستمر و واقعی میان شهرداری و نیروی انتظامی وجود داشته باشد. در بلندمدت نیز باید با همکاری دستگاههای مرتبط، از جمله وزارت کار، اقدامات اساسی برای توانمندسازی دستفروشان انجام شود.
source