به گزارش گروه اجتماعی حیات؛ جعفر میعادفر درباره اقدامات کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی در داخل مرزهای کشور، اظهار کرد: پیش از آغاز ایام اربعین اورژانس کشور با تقویت ۵۷۳ پایگاه ثابت اورژانس پیش بیمارستانی، اعزام ۲۷۱ دستگاه آمبولانس، ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۱۴ موتورلانس به مرزهای هشتگانه، استقرار ۱۶ بالگرد اورژانس هوایی و برپایی ۱۰ بیمارستان و ۶ درمانگاه صحرایی و اعزام نیروهای درمانی به بیمارستانهای مرزی آماده خدمترسانی به زائران اربعین شده بود.
وی افزود: در ایام اربعین بیش از ۳ میلیون و ۲۸۳ هزار مورد خدمت بهداشتی و درمانی به زائران ارائه شده است؛ از این تعداد بالغ بر ۲۶۴ هزار مورد توسط اورژانس پیش بیمارستانی، ۹۵ هزار مورد در مراکز درمانی، ۱۷۰ هزار مورد در مراکز جامع سلامت انجام شده است و بیش از دو میلیون و ۴۵۱ هزار خدمت توسط تیمهای مراقبت از بیماریهای واگیر، ۴ هزارو ۴۰۰ خدمت توسط متخصصان طب ایرانی و بالغ بر ۴۵هزار و ۵۰۰ خدمت توسط امداد و نجات هلال احمر انجام شده است.
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی با اشاره به تردد زائران کشورهای پاکستان، افغانستان و هندوستان از مرزهای کشور به عراق ادامه داد: بیش از ۷۰ هزار و ۳۳۹ خدمت بهداشتی و درمانی به اتباع سایر کشورها در داخل خاک ایران ارائه شده است.
میعادفر از ارائه بیش از دو میلیون و ۹۸۷ هزار مورد خدمت پیشگیرانه بهداشتی و درمانی در ایام اربعین خبر داد و گفت: در این ایام بیش از ۱۱۴ هزار مورد بازرسی بهداشتی، بیش از ۴۹ هزار و ۷۰۰ مورد آموزش بهداشتی به خادمین مواکب و بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار آموزش بهداشتی به زائرین ارائه شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین علت مراجعات افراد به مراکز درمانی و اورژانس در ایام اربعین مربوط به گرمازدگی بوده است، گفت: بیش از ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر با علائم گرمازدگی به درمانگاههای پایانههای مرزی کشور مراجعه کردهاند که از این تعداد ۶۰۰۰ مورد در محل درمان، ۹۱۰۰ مورد سرم درمانی و ۶۵۰ نفر به بیمارستانها اعزام شدند.
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی از اعزام ۷۷۵۳ مصدوم و بیمار توسط اورژانس پیش بیمارستانی به مراکز درمانی ثابت و سیار خبر داد و تصریح کرد: در این ایام ۱۶۸۰ واحد خون برای انجام اعمال جراحی به مرزهای غربی کشور ارسال شده و ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی به فراوردههای خونی تامین شده است. همچنین در این مدت ۵ هزارو ۷۹۳ زائر در بیمارستانها بستری شدند که از این تعداد برای ۵۵۸ نفر عمل جراحی اورژانسی انجام شده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه ۷۳ درصد علت مصدومیت و بیماری افراد در داخل مرزهای کشور مربوط به رخدادهای غیرترافیکی و ۲۷ درصد مربوط به سوانح ترافیکی بوده است؛ تشریح کرد: حدود نیمی از مصدومان و بیماران مرد و نیم دیگر زن بودهاند. مهمترین علت مراجعه مصدومان و بیماران غیرترافیکی، به ترتیب گرمازدگی، مشکلات گوارشی، مشکلات قلبی، آسیبهای غیرترافیکی، مشکلات تنفسی، سوختگی و مسائل مربوط به زنان و زایمان بوده است.
وی ادامه داد: در ایام اربعین ۱۵ هزار و ۷۷۸ نفر دچار گرمازدگی شده بودند، ۴۸۶۸ نفر دچار مشکلات گوارشی، ۲۳۲۵ نفر دچار مشکلات قلبی، ۱۸۶۲ نفر دچار مشکلات تنفسی بودهاند که همگی خدمات درمانی لازم را دریافت کردند؛ همچنین به بیش از ۳۴۷ نفر از زنان باردار خدمات درمانی لازم ارائه شد.
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی خاطرنشان کرد: در طرح اربعین حسینی ۱۴۰۳ به دلیل وقوع سوانح ترافیکی و یا بیماریهای مختلف ۴۸۰ مصدوم و بیمار از کشور عراق به مرزهای چهارگانه مهران، خسروی، شلمچه و چذابه اعزام و توسط تیم درمانی و پیش بیمارستانی پس از تریاژ به مراکز درمانی جهت ادامه روند درمان انتقال یافتند.
انتهای پیام/