گلاله اصغری، استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی حیات، اظهار کرد: چاقی در هر درجهای میتواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش دهد اما این موضوع به این معنی نیست که افرادی که وضعیت وزنی مناسبی دارند، مبتلا به دیابت نمیشوند بلکه سایر عواملی مثل رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی و به طور کلی شیوه زندگی نامناسب، سلامت این افراد را تهدید میکند.
وی با اشاره به اینکه سابقه فامیلی دیابت (پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه فامیلی درجه یک) خطر ابتلاء به دیابت را در هر سنی افزایش میدهد، افزود: اگر در خویشاوندان درجه یک فردی مبتلا به دیابت نوع دو باشد، حتماً در غربالگریها باید قند خون با حساسیت بیشتری بررسی شود ولی در عین حال میتوان گفت عوامل محیطی سبب بیان ژنهای مرتبط با ابتلاء به دیابت شده است.
استادیار تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استفاده از گروه خاص مواد غذایی در مبتلایان به بیماری قند را باوری غلط و اشتباه عنوان کرد و توضیح داد: افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممنوعیت مصرف هیچ غذایی را ندارند بلکه این افراد محدودیتهای غذایی دارند، این افراد تمام گروههای غذایی را میتوانند در اندازه مشخص و کنترل شده استفاده کنند؛ به این ترتیب این بیماران از سفره غذای خانواده استفاده میکنند و نیاز به مصرف غذاهای خاصی ندارند.
اصغری همچنین گفت: غذاهای مصرفی مبتلایان به قند با اصول غذایی سالم تطبیق دارد و این موضوع برای همه افراد جامعه صدق میکند، گروههای نان و غلات، میوهها، سبزیها، گوشت و پروتئینها، لبنیات، حبوبات و مغزها باید در سبد غذایی این افراد باشد.