فرمانده یگان حفاظت محیط زیست، ضمن اشاره به افزایش آتشسوزی در اراضی طبیعی در سال جاری، از مردم خواست در صورت روشنکردن آتش در طبیعت، قبل از ترک محل از خاموششدن آن اطمینان حاصل کنند و علاوه بر آن زبالههای براق را رها نکنند. سرهنگ جمشید محبتخانی در گفتوگو با ایسنا افزود: اگرچه بارشهای مناسب بهاره از سویی باعث خوشحالی شد، اما از سوی دیگر احساس تهدید کردیم؛ چراکه پوشش گیاهی انبوه ایجادشده در پی این بارشها، در تابستان خشک میشود و بنابراین با کوچکترین بیاحتیاطیای احتمال دارد آتش بگیرد.
او با اشاره به وقوع حریقهای گسترده در اراضی جنگلی در سال جاری نسبت به سال گذشته گفت: با وجود ارائه هشدارهای لازم، آتشسوزیهای وسیعی رخ داده که اطفای آنها سخت بوده است.
محبتخانی در ادامه به ارائه گزارشی از میزان آتشسوزی در مناطق چهارگانه محیطزیستی در چهار ماه ابتدایی سال جاری پرداخت و اظهار کرد: طی فروردین سال جاری دومیلیونو ۲۰ هزار هکتار از اراضی مناطق چهارگانه دچار آتشسوزی شدند که بیشترین مقدار در اردبیل به وسعت ۲۰ هزار هکتار رخ داد.
وی ادامه داد: در اردیبهشت نیز ۱۱.۱ هکتار از اراضی مناطق چهارگانه محیطزیستی طعمه حریق شد که بیشترین مقدار آن به وسعت شش هکتار در خوزستان ثبت شد.
به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط زیست، خرداد سال جاری نیز آتشسوزی در هزارو ۸۱ هکتار از مناطق تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسید که بیشترین مقدار آن با هزارو ۳۸ هکتار در استان خوزستان رخ داد.
محبتخانی ادامه داد: آتشسوزیها در تیرماه به میزان ۸۹۹ هکتار ثبت شد که ۳۰۳ هکتار از اراضی کرمانشاه را در کام خود کشید.
وی با بیان اینکه میزان حریق در مناطق چهارگانه محیط زیست در چهار ماه اول سال گذشته نسبت به سال جاری کمتر بود، گفت: در فروردینماه این سال ۲۹ هکتار از این اراضی دچار آتشسوزی شد که بیشترین مقدار آن ۱۱ هکتار در مازندران بود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: میزان آتشسوزی در اردیبهشت افزایش درخور توجهی یافت، بهگونهای که به ۲۵۹ هکتار رسید و بیشترین آن در استان سیستانوبلوچستان به وسعت ۲۵۰ هکتار به ثبت رسید.
وی با اشاره به روند فزاینده آتشسوزی در اراضی تحت نظر سازمان محیط زیست در سال گذشته گفت: خرداد این سال ۹۲۸ هکتار از این اراضی طعمه حریق شدند که همدان با ۴۰۳ هکتار بیشترین سهم را داشت.
محبتخانی ادامه داد: در تیرماه این سال، ۲۰۶ هزار هکتار از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط دچار حریق شد که سهم هر یک از استانهای فارس و گیلان ۵۱ هزار هکتار بود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه بیشتر آتشسوزیها در اراضی چهارگانه با منشأ انسانی و غیرعمدی بوده است، اظهار کرد: مردم اگر در طبیعت آتش روشن کردند، قبل از ترک محل، از خاموششدن آن بهطور کامل اطمینان حاصل کنند؛ چراکه بخشی از آتشسوزیها به علت خاموشنشدن کامل آتش رخ میدهد.
وی با بیان اینکه رهاکردن زبالههای براق مثل شیشه مربا و شیشه نوشابه در طبیعت نیز میتواند موجب وقوع آتشسوزی شود، تصریح کرد: ظروف براق بر اثر تابش خورشید مثل ذرهبین عمل میکنند و میتوانند موجب حریق شوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: اگر مردم همین نکات را هنگام حضور در طبیعت رعایت کنند، حدود ۷۰ درصد از آتشسوزیها کاهش مییابد و حجم کمتری از پوشش گیاهی و جانوری کشور از بین میرود و ما میتوانیم انرژی و امکانات خود را صرف مقابله با آتشسوزیهای با منشأ طبیعی مثل رعدوبرق و آتشسوزیهای عمدی کنیم.
محبتخانی در پایان از مردم درخواست کرد در صورت مشاهده کسانی که عمدا قصد آتشسوزی در اراضی طبیعی را دارند، موضوع را با سامانه ۱۵۴۶ محیط زیست در میان بگذارند تا محیطبانان هرچه زودتر خود را به محل برسانند.
source