داریوش چیوایی، کارشناس حوزه سلامت در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون فرصتها و چالشهای نظام سلامت در دولت چهاردهم اظهار داشت: حوزه سلامت اهمیت چندگانه دارد. دولت اگر بخواهد در ابعاد مختلف کار کند، یکی از بخشهایی که میتواند در راستای شعارهای هر دولتی در توسعه عمومی، ایجاد عدالت، توسعه رفاه و حتی حوزه اقتصادی که بحث اصلی در کشور ماست صحبت کند، حوزه سلامت است.
وی افزود: بخش سلامت به خصوص در کشور ما حائز فرصتهای خوبی برای رشد و توسعه اقتصادی است. اینکه شما صنایع مختلفی در بخش سلامت اعم از دارو و مواد اولیه و تجهیزات پزشکی دارید که بازار بسیار بزرگی دارد. از طرف دیگر هم یکی از پیش شرطهای اینکه یک اقتصاد رو به رشد داشته باشیم این است که مردم سالمی داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: یکی از چالشهایی که باید به صورت عاجل و در کوتاه مدت به آن رسیدگی شود، موضوع نیروی انسانی است. جمعیت ارائه دهنده خدمت ما در بخش دولتی به نیم میلیون نفر میرسد که با کارکنان بخش خصوصی این عدد بیشتر نیز میشود. لازم است به این نیروها رسیدگی شود. اگرچه در این باره تلاشهایی صورت گرفته است، ولی به دلیل شرایط تورمی، بحرانهایی که نظام سلامت در دوران کرونا از سر گذرانده است انباشت شده است.
وی افزود: این صدا به گوش ما میرسد که دریافتیها کافی نیست و همین دریافتی نیز معوقات طولانی مدت ده و حتی چهارده ماهه دارد. همچنین ما بارها صحبت کردیم که تعرفه بخش دولتی اصلاح بشود و به سمت یک تعرفه عادلانه و منطقی و با رویکردی مشخص برویم.
چیوایی تاکید کرد: اگر بخواهیم از فرصتها استفاده کنیم، باید در ابتدا چالشها و موانع را رفع کنیم.
وی در ادامه افزود: مسئله دیگر ما ارز ترجیحی است. این موضوع در سیاست گذاری ما در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بسیار حائز اهمیت است. اینکه بالاخره تصمیم بگیرید با این صنعت گسترده که ظرفیت زیادی دارد، ولی از ظرفیتش استفاده نمیشود چه کار میخواهید بکنید.
این کارشناس حوزه سلامت در رابطه با فرصتهای حوزه درمان اذعان داشت: فرصت بازار ۴۰۰ میلیونی منطقه، برای صادرات خدمات سلامت، دارو و تجهیزات یک فضای بسیار خوب است. اما ما تنها زمانی میتوانیم از این فرصت استفاده کنیم که چالشهای گفته شده را حل کرده باشیم. مادامی که ارز ترجیحی داده میشود، نمیتوان صادرات داشت.
source