به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی کریمی، رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در توضیح این سوال که وضعیت ما در گردشگری سلامت چگونه است و آیا با توجه به این مسئله که کشورهای همسایه ما از نظر اعتباری و علمی غنی نیستند آوردهای برای ایران خواهند داشت یا خیر اظهار داشت: به ما در حوزه ورود گردشگر کار نکردیم، در حوزه تبادل دانش و تجهیزات نیز خیلی کم کار کردیم. به همین دلیل ما مثل سایر بازارها این صنعت را نیز از دست داده ایم.
وی افزود: علت از دست دادن این صنعت این است که دولت ما نگاهی به این موضوع ندارد. ما به دنبال نفت و پتروشیمی هستیم. دولت نمیداند که این صنعتی است که خیلی ارزانتر از نفت میشود از آن پول درآورد و وارد کشور کرد.
کریمی بیان داشت: قرار نیست ۱۴ کشور همسایه ما غنی باشند، همه برای سلامتشان هرینه میکنند! همچنین این موضوع در دیپلماسی ما نیز تاثیر دارد. کسی که خانوادهی خود را برای درمان به ایران میآورد، میتواند با ایران بد باشد؟
وی اذعان داشت: ما در حوزه امنیت ملی، حوزه استراتژی و تجهیزات حرف داریم. اما ورود سرمایه گذار به کشور را بهم زده ایم. نمیتوانیم یک پروتکل ثابت و واحد و قوانین راحتی برای سرمایه گذار داشته باشیم.
کریمی گفت: مسئولین به دروغ آمارسازی میکنند. میگویند بیش از یک میلیون گردشگر سلامت وارد کشور شده است، در حالی که اینطور نیست. افغانی که به صورت غیر قانونی وارد کشور شدند و زایمان کرده، مریض شده و به بیمارستان مراجعه کرده و تعرفه آزاد داده را به عنوان گردشگر سلامت محسوب میکنید؟
رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در خصوص فراهم شدن شرایط مطلوب برای مهاجرت کادر درمان در کشورهای حوزه خلیج فارس گفت: ما داریم فرصتها را از دست میدهیم. ما کشور بزرگی هستیم که برادر بزرگتر کشورهای همسایه محسوب میشویم. آنها از فرصتهایی که ما با غفلت از دست میدهیم به راحتی استفاده میکنند.
وی بیان داشت: منابع انسانی ما که در اینجا با میلیاردها تومان تبدیل به یک نیروی انسانی متخصص تبدیل میشود را به راحتی و با یک حقوق بالاتر میبرند. ما از انجام این کار عاجز نیستیم، بلکه نمیخواهیم انجام دهیم.
وی افزود: این موضوعات برای مسئولین اولویت نیست. اولویت دعواهای سیاسی و اینکه چه کسی برنده میشود است. درحالی که مردم باید برنده شوند.
وی در انتها گفت: الان جوانهای ما میل زیادی به داشتن شغل در حوزه گردشگری سلامت دارند. اما هیچ بستری فراهم نشده است. حالا دیگر بجای شعار وقت عمل است. آیندگان و نسلهای بعدی درباره ما قضاوت میکنند و ما نمیتوانیم جواب آنها را بدهیم؛ و مهمتر از همه اینکه نمی توانیم جواب شهدایی را که در این کشور شهید شدند تا ایران در این منطقه پر آشوب در امنیت بماند را بدهیم.
source