به همت انجمن علمی گفتاردرمانی ایران برگزار شد؛

برگزاری اولین سمپوزیوم مطالعات و تجربیات بالینی در شکاف کام

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اولین سمپوزیوم مطالعات و تجربیات بالینی در شکاف کام به مناسب ماه آگاهی از شکاف کام با حضور اساتید برجسته این حوزه از دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، اصفهان، شیراز و همدان توسط انجمن علمی گفتاردرمانی ایران در روز پنجشنبه و جمعه مورخ ۴ و ۵ مرداد ماه به صورت مجازی برگزار شد.

دکتر جلیله وند دانشیار دانشگاه و دبیر علمی این سمپوزیوم ذکر کرد: این سمپوزیم با محور‌های شیوع شکاف کام، انواع جراحی‌ها در شکاف کام، جراحی‌های ثانویه در شکاف کام، مشکلات بلع و تغذیه در شکاف کام، مشکلات زبانی و گفتاری در شکاف کام و تجربیات بالینی در شکاف کام برگزار گردید.

در این سمپوزیوم که به طور مشترک توسط انجمن علمی گفتاردرمانی ایران و گروه‌های گفتاردرمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد، آخرین دستاورد‌های علمی پژوهشگران و تجربیات بالینی درمانگران در حوزه شکاف کام در ایران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

شکاف‌های لب و کام یکی از شایع‌ترین نقایص نوزادان در بدو تولد است. سازمان بهداشت جهانی، شیوع کلی شکاف‌های دهان را ۱ در هر ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تولد، گزارش کرده است. در ایران نیز شیوع شکاف‌های دهان ۱ نوزاد در هر ۱۰۰۰ تولد زنده گزارش شده است. مطالعات نشان می‌دهند که شیوع شکاف‌های لب و کام تحت تاثیر شرایط اقلیمی، عوامل جغرافیایی و قومی و نژادی است.

شکاف‌های دهان انواع مختلفی شامل شکاف لب به صورت یکطرفه یا دو طرفه (راست یا چپ)، شکاف لب و لثه، شکاف کام به تنهایی شامل شکاف کام نرم (عضلانی) یا شکاف کام سخت (استخوانی) به همراه شکاف کام نرم و شکاف لب و کام (به صورت یکطرفه یا دوطرفه راست و چپ) می‌باشد.

وجود شکاف در ناحیه کام باعث می‌شود کودک در فعالیت‌هایی غیر گفتاری مثل مکیدن شیر، فوت کردن، استفراغ و همچنین برای تولید بسیاری از صدا‌های گفتاری و بیان کلمات دچار مشکل شود. چنانچه این شکاف در نوزاد در بدو تولد وجود داشته باشد باعث خروج شیر از بینی و مشکلات مکیدن و بلع را برایش خواهد داشت و گفتار کودک به صورت پر خیشومی (تو دماغی) شنیده می‌شود؛ بنابراین مداخلات زودهنگام برای پیشگیری از پیامد‌های شکاف‌های لب و کام ضروری است. اجرای این مداخلات مستلزم خدمات تیمی متشکل از خدمات پزشکی، پرستاری، گفتار درمانی، شنوایی شناسی، دندانپزشکی، ارتودنسی، روانشناسی و مددکاری است. برنامه زمانبندی ارایه هر یک از این خدمات می‌تواند مشکلات و پیامد‌های شکاف‌های دهان را به حداقل ممکن تقلیل دهد و بر کیفیت زندگی آن‌ها در جامعه بیفزاید.

این سمپوزیم برای گروه‌های هدف شامل پزشکان گوش و حلق وبینی، پزشکان اطفال، گفتاردرمانگران و شنوایی شناسان دارای امتیاز بازاموزی داشت.

source

توسط salamatsun.ir