2. بسته‌های حمایتی مرتبط با تغذیه و رفاه دوره پیش‌دبستانی (از ابتدای پنج سالگی تا پایان شش سالگی) را از طریق بسترهای مورد تأیید سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک (مراکز دارای مجوز) توزیع کند.

3. مراکز دارای مجوز در صورتی که در زمره کسب‌وکارهای خرد، کوچک و خانگی باشند، از تسهیلات مربوط برخوردار خواهند شد.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است خدمات و حمایت‌های مرتبط با رشد، تغذیه و بهداشت مشمولان اوان کودکی (مادر و کودک) را با هماهنگی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ارائه کند.

وزارت کشور موظف است نسبت به تدوین شیوه‌نامه متناسب‌سازی و توسعه زیرساخت‌ها و فضاهای شهری و روستایی با جهت‌گیری دوره اوان کودکی و همچنین ارائه و توزیع خدمات، محصولات و بسته‌های تربیتی ویژه مشمولان دوره اوان کودکی با هماهنگی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اقدام کند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است با هماهنگی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اقدامات زیر را انجام دهد:

1. آثار تأثیرگذار و مفید در رشد و تربیت اوان کودکی و خانواده (به‌خصوص پویانمایی و بازی‌های رایانه‌ای با اولویت موضوعات دینی و قرآن کریم، ایثار و شهادت، مفاخر و قهرمانان ملی و مذهبی) را در زمره اولویت‌های برنامه‌های حمایتی خود از تولید محصولات فرهنگی و هنری ارزشمند قرار دهد.

2. نسبت به پیش‌بینی اعتبارات لازم در لوایح بودجه سنواتی برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری مرتبط با رشد و تربیت اوان کودکی و خانواده اقدام کند.

3. در برنامه‌ریزی جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود در ‌سطوح استانی، ملی و بین‌المللی، به موضوع رشد و تربیت اوان کودکی و خانواده توجه ویژه کند.

4. در تدوین استانداردهای فضاهای فرهنگی و هنری، مشمولان اوان کودکی را لحاظ کند.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی موظف است با هماهنگی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اقدامات زیر را انجام دهد:

1. به‌منظور تقویت هویت اسلامی ایرانی برای افراد مشمول این آیین‌نامه، بسته‌های حمایتی بازدید از اماکن فرهنگی، تاریخی، موزه‌ها و فضاهای گردشگری را طراحی و اجرا کند.

2. سازوکار اجرای دوره‌های آموزشی و مهارتی مشترک (با موضوع آشنایی با صنایع دستی, گردشگری و میراث فرهنگی ایران متناسب با اقتضائات اوان کودکی) ویژه مربیان و کمک‌مربیان مراکز دارای مجوز را طراحی و عملیاتی کند.

‌3. برای مشارکت و حضور مشمولان این آیین‌نامه در جشنواره‌ها، مسابقات و نمایشگاه‌های مرتبط برنامه‌ریزی کند.

 

4. فضاهای ویژه گردشگری، اردوگاه‌ها، موزه‌ها و سایر فضاهایی که کودکان زیر شش سال تمام امکان حضور در آن‌ها دارند را مناسب‌سازی و در صورت فقدان، برنامه‌های توسعه‌ای خود را متناسب با نیازهای مشمولان طراحی و اجرا کند.

 

‌وزارتخانه‌های آموزش‌و‌پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک موظفند رشته‌ها و تخصص‌های موردنیاز بازارکار زیست‌بوم اوان کودکی را احصا و بر‌اساس آن‌ رشته‌های تحصیلی و پودمان‌های آموزشی از مقطع دیپلم مهارتی تا سطوح عالی را با لحاظ آمایش ‌سرزمینی حداکثر تا یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این آیین‌نامه برای تصویب در مراجع ذی‌صلاح ارائه کنند.

 

در این آیین‌نامه عنوان شده است که ارزیابی عملکرد یک‌ساله دستگاه‌ها در زمینه اجرای این آیین‌نامه‌ با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور انجام خواهد شد. اجرای احکام موضوع این آیین‌نامه از محل اعتبارات مصوب مربوط و با رعایت قوانین و مقررات مربوط خواهد بود و ‌نظارت بر اجرای این آیین‌نامه را ‌سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بر عهده دارد و ‌موظف است گزارش اجرای آن را هر شش‌ماه یکبار به دفتر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هیات دو‌لت کند.

 

متن آیین نامه را اینجا بخوانید.

source

توسط salamatsun.ir