به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، افراد مسنی که مقادیر بیشتری از غذاهای فوق فرآوری شده مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که غذاهای فرآوری‌شده کمتری مصرف می‌کنند، حدود ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

«اریکا لافتفیلد»، محقق مؤسسه ملی سرطان آمریکا، گفت: «نوشابه‌ها و گوشت‌های بسیار فرآوری‌شده مانند هات داگ و سوسیس به شدت با خطر مرگ و میر مرتبط هستند».

لافتفیلد در ادامه افزود: «پیروی از یک رژیم غذایی با مقادیر کم این غذاها از قبل برای پیشگیری از بیماری و ارتقای سلامت توصیه شده است.»

غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی‌های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده تولید می‌شوند.

این محصولات همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها برای خوش طعم تر، جذاب‌تر و ماندگاری بیشتر از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم دهنده‌ها و تثبیت کننده ها هستند.

به عنوان مثال می‌توان به محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده برای خوردن یا گرم کردن و گوشت‌های اغذیه فروشی اشاره کرد.

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۵۴۰۰۰۰ فرد ۵۰ تا ۷۱ ساله را در مورد عادات غذایی و سلامت آنها تجزیه و تحلیل کردند. داده‌ها در اواسط دهه ۱۹۹۰ جمع آوری شد. بیش از نیمی از شرکت کنندگان فوت کرده بودند.

حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطر سلامت، محققان دریافتند افرادی که بالاترین میزان مواد غذایی فوق فرآوری شده را مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که کمترین میزان را می‌خورند، احتمال مرگ زودهنگام بیشتری دارند.

غذاهای فوق فرآوری شده به طور خاص خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا دیابت را افزایش می‌دهد، و نه فقط سرطان.

لافتفیلد افزود: «هنوز مطالب زیادی وجود دارد که ما نمی‌دانیم، از جمله اینکه چه جنبه‌هایی از غذاهای فوق فرآوری شده خطرات بالقوه ای برای سلامتی دارند.»

source

توسط salamatsun.ir