به گزارش فانا، بیمارانی که توانایی مالی ندارند پس از قرار گرفتن در صف‌های طولانی نوبت‌دهی در مواردی با درخواست زیرمیزی برخی پزشکان برای درمان مواجه می‌شوند! و به این ترتیب در تنگنای انتخاب حفظ جان یا مال ناچیز خود، باید یکی را انتخاب کنند. البته درخواست زیرمیزی فقط  به مراکز دولتی منحصر نمی شود بلکه در برخی مراکز درمانی خصوصی هم این معضل وجود دارد.

شاهرود از جمله مناطق کشورمان است که ساکنان آن از مشکلاتی در روند درمان رنج می برند و گلایه های بسیاری از متصدیان این حوزه دارند.

سعید یکی از شهروندان شاهرود است که پس از کشیدن دندان مادرش، به وجود یک تومور در سر او پی می‌برد و به دلیل ضعف در حوزه درمان این شهرستان، راهی تهران می‌شود و پس از ویزیت چندین پزشک به یک جراح معرفی می‌شود که به وی می‌گوید: مادرتان باید سریع عمل شود.

اولین وقتی که می توانم به شما در بیمارستان دولتی بدهم 3 ماه آینده است. اما اگر بخواهید در بیمارستان خصوصی عمل کنید، بلافاصه این کار انجام خواهد شد. پیشنهاد پزشک 300 میلیون تومان زیر میزی برای این عمل جراحی است با یادآوری اینکه هزینه‌های بیمارستان جدا خواهد بود.تنها دارایی آن مادر و فرزند زمینی در کاشمر خراسان رضوی است که 600 میلیون تومان به فروش می‌رسد تا پول مورد نظر پزشک جراح تأمین شود. سعید همچنین می‌گوید تاکنون 850 میلیون تومان هزینه کرده‌ام و پزشک هم از بخشی از تعهدات خود عقب کشیده است و درمان مادرم هنوز ادامه دارد.

یک فروشنده وسایل پزشکی هم در گفتگو با خبرنگار ما از افرادی می‌گوید که برای خرید وسایل پزشکی به وی مراجعه می کنند که اکثریت آنان درگیر پزشکان متخصص ارتوپدی هستند.

زیرمیزی 50 میلیون تومانی برای جراحی پا!

غلامحسین هم  که چندی قبل به سبب مشکل پای همسرش به پزشک مراجعه کرده بود، می‌گوید: پزشک معالج برای عمل جراحی پای همسرم 50 میلیون تومان درخواست و اعلام کرد که پرداخت آن باید نقد، به دلار و یا سکه باشد!

وی می‌افزاید: من توان پرداخت چنین مبلغی را داشتم اما در بیمارستان افرادی برای تأمین این مبلغ و یا مبالغ بالاتر مجبور شده بودند قرض کنند یا بخشی از وسایل زندگی خود را بفروشند  تا جان بیمار خود را نجات دهند.

اما مشکلات بیماران در بیمارستان‌ها محدود به زیر میزی دریافتی از جانب برخی از پزشکان نمی‌شود و شماری از آنان از نبود تجهیزات درمانی برای آزمایش‌های اولیه تشخیص بیماری هم گلایه مندند.

همراه حسن، بیماری که توسط پزشک اورژانس با تشخیص اولیهcva  تحت مراقبت قرار گرفته است، می‌گوید بعد از مراجعه به بیمارستان بهار شاهرود به سرعت سی تی اسکن انجام و برای آزمایش خون به آزمایشگاه ارجاع داده شدیم، اما پس از گذشت حدود ساعت 3 از زمان مراجعه پذیرش بیمارستان اعلام کرد که آزمایش انجام نمی‌شود و برگه آن را عودت دادند. به اورژانس مراجعه و موضوع را اعلام کردم که پرستار بخش به همراه من به پذیرش مراجعه و با وی صحبت کرد و با برگه درخواست آزمایش ثبت شده دوباره به آزمایشگاه مراجعه کردم. مسئول آن تأکید کرد آزمایش انجام نمی‌شود !

پرستار سختکوش اورژانس با آزمایشگاه تماس گرفت، اما اصرار پرستار و خواهش‌های مکرر وی نتیجه‌ای در پی نداشت و در نهایت بیمارمان را به بیمارستان امام حسین شاهرود منتقل کردیم و در نهایت با پیگیری ها و صحبت با پرسنل درمان آنچه که سبب شد تا آزمایش مورد نظر پزشک اورژانس انجام نشود، نبود کیت آزمایشگاهی به مقدار کافی برای آزمایشات حیاتی و مهم اعلام شد! در کنار این  مورد به گفته پرستاران نبود یک سری از داروهای ضروری، پزشک متخصص‌ در بیمارستان و انجام مشاوره‌ای حیاتی در زمان لازم بیماران را مجبور به مراجعه به بیمارستان امام حسین(ع) می‌کند.

بیماران و قربانیان؛ زورآزمایی پزشکان و بیمه‌ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود باگذشت چند ماه از حضور خود با وجود درخواست‌های مکرر خبرنگاران، حال آن که تا کنون نشست رسانه‌ای برگزار نکرده است، برگزاری این نشست و انعکاس آن به واسطه رسانه ها شاید سبب شود تجهیزات وامکانات لازم به این استان بیشتر اختصاص یابد. اهمیت جان بیماران سبب شده بود از چند سال قبل در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به منظور ایجاد فوریت‌های پزشکی کدهای 724 برای بیماران مغزی و 247 برای بیماران قلبی تعریف شود تا حتی لحظه‌ای از فرصت‌های ارزشمند برای نجات جان بیماران از دست نرود.

اکثریت مراجعان به بیمارستان بهار شاهرود از برخورد پرسنل و مراحل پذیرش و نوبت دهی بسیار راضی بودند و اما در قسمت سخت افزاری مشکلات و کمبودها باعث تاخیر در تشخیص به موقع و درمان بیماران شود و چه بسا که جان آنان با خطر مواجه شود.قصه پزشک و بیمار  و بیمه و هزینه‌های درمان در کشور ما داستان تازه‌ای نیست.

پزشکانی که معتقدند قانون مشکل دارد و در قبال خدمات آنچه را که حق‌شان است دریافت نمی‌کنند. آنها حتی افزایش دستمزد تا 300 درصد در طرح تحول سلامت را هم کافی نمی‌دانند و از این رو در زمانی که بیمه ها هم به سبب مشکلات مالی و کمبود منابع خود را کنار کشیده‌اند برخی پزشکان آنچه را حق خود می‌دانند از بیماران طلب می‌کنند. بیماران بی پناهی  که در زور آزمایی پزشکان و بیمه‌ها قربانی می‌شوند و فریاد رسی هم ندارند .

به گفته کارشناسان نظام درمان کشور به پالایش و تدابیر جدیدی نیاز دارد تا بار سنگین درمان را از روی دوش بیماران بردارد و پزشکانی که بدون توجه به وضع مالی بیماران خود چنین وجوهی را مطالبه و دریافت می‌کنند باید در مقابل قانون قرار گیرند از طرف دیگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید منابعی را برای تامین مالی پزشکان تعریف کند تا برای آنان در سیستم درمانی کشور برای عمل‌های جراحی حق‌الزحمه و حقوق مناسب‌تری در نظر گرفته شود، تا شاید این روند سبب شود که پزشکان ار تباط مالی خود را در عمل های جراحی با بیماران کم و یا حذف کنند .

 

source

توسط salamatsun.ir