به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «یئون ووک کیم»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی، گفت: این اولین مطالعه بزرگ مبتنی بر جمعیت است که افزایش خطر ابتلاء به سرطان ریه را در مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی پس از ترک سیگار نشان می‌دهد.»

تیم کیم نتایج بیش از ۴.۳ میلیون کره جنوبی که در برنامه غربالگری سلامت ملی این کشور در سال‌های ۲۰۱۲-۲۰۱۴ یا ۲۰۱۸ ثبت نام کرده بودند، پیگیری کردند. پیگیری در سال ۲۰۲۱ انجام شد.

شرکت‌کنندگان بر اساس عادت کشیدن سیگار سنتی / سیگار الکترونیکی تقسیم بندی شدند.

در طول دوره پیگیری، بیش از ۵۳۰۰۰ نفر به سرطان ریه مبتلا شدند و ۶۳۵۱ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.

تیم کیم دریافتند افرادی که سیگار را به مدت پنج سال یا بیشتر ترک کرده بودند اما سیگار الکترونیکی می‌کشیدند با احتمال بیشتر سرطان ریه کشنده نسبت به افرادی که برای مدت مشابه سیگار را ترک کرده بودند اما سیگار الکترونیکی مصرف نکرده بودند، مواجه بودند.

و برای کسانی که سیگار را برای کمتر از پنج سال ترک کرده بودند، روی آوردن به استعمال سیگار الکترونیکی خطر ابتلاء به سرطان ریه یا مرگ بر اثر این بیماری را افزایش می‌دهد، در مقایسه با کسانی که سیگار را ترک کرده بودند و سیگار الکترونیکی هم مصرف نکرده بودند.

تیم کره‌ای دریافت که این روند به ویژه در افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله قوی بود.

کیم در ادامه افزود: «نتایج ما نشان می‌دهد که هنگام ادغام مداخلات ترک سیگار برای کاهش خطر سرطان ریه، مضرات بالقوه استفاده از سیگارهای الکترونیکی به عنوان جایگزینی برای سیگار کشیدن باید در نظر گرفته شود.»

source

توسط salamatsun.ir