نان به عنوان اصلی‌ترین ماده غذایی در سفره ایرانیان، نقشی کلیدی در تأمین انرژی و مواد مغذی روزانه دارد؛ با این حال، شیوه خرید و نگهداری نان می‌تواند تأثیر بسزایی بر سلامت افراد و همچنین میزان ضایعات غذایی در جامعه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، سومین روز از پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار «نان سالم و نحوه خرید و نگهداری درست نان» نامگذاری شده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، روش خرید و نگهداری صحیح از نان عبارت است از:

– نانی را انتخاب کنید که بیش از حد سوخته یا  خمیر نباشد. نان‌های خیلی تیره یا نیم‌پز برای سلامت مضر هستند.

– در هنگام خرید حتماً اجازه دهید بخار نان تخلیه شده و سرد شود. 

– در زمان انتقال نان به منزل آن را در پوشش پارچه‌ای قرار دهید.

– در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریده اید حتماً نان را قبل از بیات شدن به بُرش‌های کوچک تقسیم کرده و در کیسه‌های مخصوص در فریزر نگهداری کنید. 

– چند دقیقه قبل از مصرف، نان را از فریزر در آورده و در هوای آزاد نگهداری و یا گرم نموده و مصرف نمائید.

– گرم کردن اصولی: استفاده از فر یا توستر برای گرم کردن نان منجمد، مانع از تغییر بافت و کاهش کیفیت آن می‌شود.

نوع خرید و نگهداری نان نه تنها بر سلامت فردی و خانوادگی اثرگذار است، بلکه در کاهش ضایعات غذایی و ارتقای امنیت غذایی کشور نیز نقش مهمی دارد. توجه به این موضوع می‌تواند گامی مؤثر در جهت اصلاح الگوی مصرف و ارتقای فرهنگ تغذیه سالم در جامعه باشد.

انتهای پیام

source

توسط salamatsun.ir